Uutiset

Kuljetuskalusto

Kempowerilta latausratkaisuja hyötyajoneuvojen latausverkkoon

Kempower on allekirjoittanut sopimuksen DC-latausratkaisujen toimittamisesta raskaiden hyötyajoneuvojen lataukseen Milence-yhtiölle, joka on Traton Groupin, Volvo Groupin ja Daimler Truck AG:n muodostama yhteisyritys. Milencen tavoitteena on rakentaa Euroopan suurin raskaiden hyötyajoneuvojen latausverkosto, johon kuuluu vähintään 1 700 julkista suuriteholatauspistettä eri puolilla Eurooppaa.  

Tämän sopimuksen myötä Kempowerista tulee yksi niistä latausteknologian toimittajista, jotka auttavat Milencea kehittämään sähkökuorma-autojen pikalatausasemia eri puolille Eurooppaa. Kempower aloittaa toimitukset Kempower Satellite CCS -latausjärjestelmillään, jossa on 400 kW:n teho. 

”Raskaiden hyötyajoneuvojen sähköistäminen on tärkeässä roolissa, kun kehitämme päästötöntä liikennettä Euroopassa. Koko mantereen kattavan latausverkoston luominen on ratkaisevan tärkeää, sillä vain esimerkiksi varikoilla sijaitsevat laturit eivät riitä kuorma-autoille, joita on ladattava myös tien päällä. Milence on avainasemassa edistämässä raskaiden hyötyajoneuvojen sähköistämistä koko Euroopassa”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki. 


Lue seuraavaksi