Uutiset

Työkoneet

Kalmarin mobiilipukkinosturit Osloon

Kalmar

Cargoteciin kuuluva Kalmar on saanut Oslon satamalta tilauksen kahdeksasta täyssähköisestä mobiilipukkinosturista, joissa hyödynnetään Kalmarin uutta SmartPort-automaatiotekniikkaa. Mobiilipukkinosturit tulevat Oslon uuteen Sydhavnan satamaan. Nosturien toimitus tapahtuu seuraavan puolentoista vuoden kuluessa.

Uudet täysin sähköiset, kapasiteetiltaan 50 tonnin nosturit ovat maailman uudenaikaisimmat. Ne hyödyntävät ensimmäistä kertaa maailmassa Kalmarin terminaalilogistiikkajärjestelmään (TLS) integroitua automatisoitua paikannusta. Sama järjestelmä on jo käytössä Kalmarin automaattisissa konttinostureissa, Kalmar AutoStradTM -konttilukeissa ja Kalmar AutoShuttleTM -kuljetuslukeissa.

Oslon satama käyttää jo ennestään Kalmarin laitteita, ja vuonna 2002 se vastaanotti maailman ensimmäiset päästöttömät mobiilipukkinosturit Ormsundin konttiterminaaliin. Nosturien päästöttömyys perustuu kaapelikelaan, jonka ansiosta niiden virtalähteenä voidaan käyttää sähköä.

Kalmarin mobiilipukkinostureista vastaava johtaja Raimo Ukkonen on tyytyväinen, että merkittävään konttikapasiteetin kasvuun tähdätessään Oslon satama on jälleen kerran valinnut Kalmarin mobiilipukkinosturit: ”Nosturien päästöttömyyden lisäksi niiden etuja ovat laite- ja prosessiautomaatioratkaisujen mukanaan tuomat parannukset turvallisuuteen ja laitteiden käyttövalmiuteen. Terminaalit pyrkivät nostamaan suoritustasoaan kustannustehokkaasti ja ennen kaikkea edistämään toiminnan turvallisuutta. Tässä Kalmar on hyvässä kilpailuasemassa alan johtavien ratkaisujensa ansiosta.”

Lue seuraavaksi