Uutiset

Työkoneet

Kalmarin hybridejä Keniaan

Cargoteciin kuuluva Kalmar on saanut suuren hybridikäyttöisten mobiilipukkinostureiden tilauksen Keniasta. Kenya Ports Authority (KPA) tilasi 12 Kalmar E-One2 -mobiilipukkinosturia Kenian Mombasaan.

Mobiilipukkinosturit ovat 6+1 konttiriviä leveitä, ne pystyvät pinoamaan 5+1 konttia ja niiden nostokapasiteetti on 45 tonnia. Nosturin ytimenä on Kalmarin dieselsähköinen ratkaisu, johon kuuluu optimaalisesti mitoitettu dieselmoottori ja energian talteenottojärjestelmä. Hybridijärjestelmä auttaa merkittävästi uusimpien ympäristövaatimusten saavuttamisessa tuottavuuden ja kustannustehokkuuden kärsimättä. ”Kalmarin hybridikäyttöisillä E-One2-mobiilipukkinostureilla on jopa 50 prosenttia pienempi polttoaineenkulutus tavanomaisiin mobiilipukkinostureihin verrattuna”, kertoo Kalmarin mobiilipukkinostureista vastaava johtaja Raimo Ukkonen.

Kaikissa 12 nosturissa on Kalmarin automaattinen ohjausjärjestelmä SmartRail,  SmartStack-automaatioratkaisu konttipinojen hallintaan ja etävalvonnan ja -diagnostiikan ratkaisu SmartFleet.  Osana Kalmarin johtavaa SmartPort-prosessiautomaatioratkaisua nämä järjestelmät lisäävät tuottavuutta, vähentävät käytön kokonaiskustannuksia, parantavat turvallisuutta ja lisäävät laitteiden käyttövalmiutta.

Lue seuraavaksi