Uutiset

Työkoneet

Kalmarille suuri 34 konttikurottajan tilaus

Cargoteciin kuuluva Kalmar toimittaa 34 Gloria-konttikurottajaa eurooppalaiselle ro-ro-liikenteen terminaalioperaattorille C.RO Ports SA:lle. Tilaus kirjattiin Cargotecin vuoden 2016 kolmannen neljänneksen tilauskantaan. Konttikurottajat toimitetaan joulukuun 2016 ja joulukuun 2017 välisenä aikana.

Uudet Kalmar Gloria -konttikurottajat korvaavat asiakkaan nykyistä laitteistoa. Ne tukevat C.RO Ports SA:n ja CLdN roro SA:n kasvua seuraavan viiden vuoden aikana sekä auttavat yhtiöitä käsittelemään tehokkaasti yhä suurempia aluksia. Yhtiöiden nykyinen kalusto koostuu 19:stä Kalmar-konttikurottajasta.

Tilatuista konttikurottajista 19 varustetaan Kalmarin K-Motion-voimansiirtoteknologialla ja SmartFleet-etäseurantaratkaisulla. Kalmar K-Motion tehostaa terminaalin toimintaa ja tuottavuutta lisäämällä konttikurottajien käyttöaikaa sekä parantamalla niiden ergonomiaa ja turvallisuutta. Samalla se vähentää laitteen polttoaineenkulutusta ja päästöjä jopa 40 prosenttia nykyisiin laitteisiin verrattuna. Kalmar SmartFleet parantaa terminaalin läpinäkyvyyttä ja vähentää käyttökatkoja.

Bart Van der Cruysse, johtaja, Kalmar Belgia, kommentoi tilausta: ”Toimittamamme Gloria-konttikurottajat tukevat asiakkaamme liiketoiminnan kasvua. Kalmar K-Motion -teknologia lisää toiminnan tehokkuutta, johtaa huomattaviin säästöihin polttoainekustannuksissa ja parantaa tuottavuutta. Kalmar SmartFleet tuottaa raportteja suorituskyvyn keskeisten tunnuslukujen kehityksestä. Niiden ansiosta asiakkaalla on jatkuvasti selkeä ja tarkka käsitys siitä, mitä terminaalissa todella tapahtuu.”

C.RO Ports SA käsittelee terminaaleissaan kuorma-autojen perävaunuja, kontteja, ajoneuvoja ja yleisrahtia. Se tarjoaa ro-ro-yhteyden Ison-Britannian Killingholmen ja Purfleetin satamista Manner-Eurooppaan Belgian Zeebruggeen ja Alankomaiden Rotterdamiin. CLdN roro SA hoitaa puolestaan yhteyksiä Manner-Euroopasta Isoon-Britanniaan, Skandinaviaan ja Iberian niemimaalle, esimerkiksi Dublinin satamaan Irlannissa, Esbjergin satamaan Tanskassa, Göteborgin satamaan Ruotsissa ja Leixoesin satamaan Portugalissa.

Kalmar on osa Cargotecia.
www.cargotec.fi

Lue seuraavaksi