Uutiset

Työkoneet

Kallistuvat kauhanpyörittäjät 2020 – Marttiini

Lähestyimme kallistuvien kauhanpyörittäjien edustajia seuraavilla kysymyksillä koostettamme varten:

  • Mikä on mallistonne kattavuus tällä hetkellä? Kuinka monta mallia ja minkä kokoluokan peruskoneisiin? Mikä on suurin malli?
  • Valmistusmaa?
  • Minkä kokoluokan mallit ovat suosituimpia/myydyimpiä tällä hetkellä?
  • Onko tulossa uusia malleja tälle kaudelle? (Kesä 2020)
  • Mitä seikkoja uusissa malleissa on paranneltu? Mihin on kiinnitetty huomiota?
  • Mikä on huoltoverkoston/varaosapalvelujen kattavuus tällä hetkellä?
  • Sopivuus 3D-järjestelmiin?
  • Lisähydrauliikan läpivientimahdollisuus?
  • Etähallintamahdollisuus? -liitettävyys?
  • Muutoksia yritystoiminnassa? Nimityksiä?

Marttiini

Kotimaista valmistusta kallistuvien kauhanpyörittäjien markkinoilla edustaa Marttiini. Rovaniemellä sijaitsevalla Marttiini Metal Oy:n tehtaalla työskentelee lisälaitevalmistuksessa 15 henkeä.

Marttiinin kallistuvia kauhanpyörittäjiä on tarjolla kolme mallia; mROTO-10, mROTO-20B ja mROTO-26, ja ne on tarkoitettu käytettäväksi 7–26 tonnin kaivukoneissa. Suurin malli, mROTO-26 soveltuu yli 22 tonnin koneisiin ja maksimissaan siis 26-tonnisiin. Kallistuviin kauhanpyörittäjiin saa mallista riippuen useita eri pikakiinnikkeitä, kuten LE, S45,S50, S60, S70, NTP-10 ja NTP-20. Tarjolla on myös erilaisia adaptereita.

Kolmen kallistuvan kauhanpyörittäjämallin lisäksi Marttiinilla on tarjolla neljä ”pelkällä” kallistajalla varustettua mallia 14–50-tonnisiin kaivukoneisiin sekä kolme ”pelkkää” pyörittäjää niin ikään 14–50-tonnisiin koneisiin. Kaikissa kallistuvissa kauhanpyörittäjissä sekä kallistajissa ovat kallistussylinterit suojassa kotelon sisällä. Näin männänvarret eivät saa heti haitallista kosketusta ”louhesateessa” tai harhaliikkeissä.
Marttiini Metal Oy:n Miika Marttiinin mukaan malliston suurin malli, mROTO-26 on valmistajan myydyin kallistuva kauhanpyörittäjä.

Marttiinin malliston suurin, mROTO-26. Sen omapaino on noin 700 kilogrammaa.

Keskimmäinen malli, mROTO-20B, tulee päivittymään kesäksi parantunein ominaisuuksin. Miika Marttiinin mukaan laite optimoidaan vastaamaan paremmin kokoluokkansa vaatimuksia. Laitteeseen tulee automaattisen voitelujärjestelmän valmius vakiovarusteeksi. Kallistuskulma tulee lisääntymään muutamilla asteilla molemmin puolin. Lisäksi hydrauliikan läpivientien toteutus uudistetaan. Uusia ominaisuuksia oli alun perin tarkoitus esitellä kevään konepäivillä. Miika lupaa uudistuneen mallin olevan esillä suurelle yleisölle syksyn FinnMetko-messuilla, sikäli mikäli ne järjestetään. Muutakin uutta on tulossa.

Marttiinin lisälaitteiden huoltoverkosto on koko maan kattava. Sopimushuoltopisteitä on maassa reilut 20. Näissä pisteissä on myös vaihtelevasti erilaisia varaosia. Rovaniemellä on niin sanottu varaosien päävarasto. Sieltä Miika Marttiinin mukaan osat saadaan toimitettua asiakkaalle seuraavaksi työpäiväksi koko Suomen alueelle. Käytettävissä ovat yleisimmät kuljetuspalvelut.

Marttiinin lisälaitteet ovat yhteensopivia yleisimpien 3D-koneohjausjärjestelmien kanssa. Etähallintaa tai muuta vastaavaa etäkäyttöliityntää ei Marttiinin lisälaitteissa ole käytettävissä. Asetukset ja diagnosoinnit tehdään paikallisesti laitteen ohjausjärjestelmän sisältävän näytön avustuksella.

Kallistuvissa kauhanpyörittäjissä on vakiona yhden hydraulisen toiminnon läpivienti. Lisävarusteena on saatavana myös toisen toiminnon läpivienti, kuten myös automaattinen pikaliitin (sarjapikaliitin) hydrauliikan kytkentään. Hydrauliikan suurvirtausläpivienti on saatavana lisävarusteena kahteen suurimpaan kallistuvaan kauhanpyörittäjämalliin.

Marttiinin lisälaitevalikoimassa on myös vaihtoehtoja, joissa pyörittäjä voidaan irrottaa kallistajasta (kuvassa) ohjaamosta poistumatta, kuten myös poimia kyytiin.


Lue myös: Marttiini Metal Oy Miika Marttiinin omistukseen

Lue seuraavaksi