Uutiset

Työkoneet

Kaksi uutta ECM-kaivukonetta pääkaupunkiseudulle

Minikone Oy:n Kaj Pihlaja luovutti Maxpossa Suomen Maanrakennuspalvelu Oy:n Heikki Nissiselle ECM 100TR- ja ECM 18 ZT -kaivukoneet. Heikki Nissinen kertoi hankkineensa ECM-kaivukoneita kaikkiaan jo lähes 20 erilaista painoluokissa 2, 6 ja 10 tonnia. Niistä on edelleen käytössä viisi. Ensimmäiset hankittiin vuonna 2010 ja vuosittain ECM kalustosta uusitaan 1-2 koneen verran.

”Koneiden sekä yhteistyön myyjän kanssa pitää toimia saumattomasti. Ei näitä huvikseen hankita ja pidetä,” toteaa Heikki Nissinen, ja kehuu samalla niin ECM-koneita kuin ne myynyttä Minikone Oy:n Kaj Pihlajaa. Suomen Maanrakennuspalvelu käyttää ECM-kaivukoneita ns. apukoneina isommille pääkoneille.
”Näille apukoneille kertyy vuosittain enemmän työtunteja kuin pääkoneille”, kertoo Nissinen. Sen johdosta niiden kiertokin on nopeaa. 

Kaj Pihlaja kertoo ECM 100TR -mallin olevan valmistajan uutta sarjaa, ja se korvaa edeltäjänsä ECM 95 TR -mallin. Jatkossa ECM-koneissa oleva mallimerkintä tarkoittaa tarkemmin koneen todellista työpainoa. Samalla huoltoväliä on kasvatettu, ja se on nyt 500 tuntia. 

 

Lue myös: Ajettavien työkoneiden vuokrausta

 

 

Lue seuraavaksi