Uutiset

Työkoneet

Kaikki rahat säästöihin

Juha Kuusjärvi

Toimituspäällikkö, työkoneala
Konepörssi

Taantuman pitkittyessä kulujen karsinta tulee monille väistämättömäksi. Huoltoja on helppo siirtää, kun koneet vielä toimivat. Säästö saattaa mennä kuitenkin pian vikaseisokin tai kalliin remontin kuluihin, jopa takuu saattaa raueta huoltamattomuuteen.

Laitteita, varaosia ja tarvikkeita voidaan ostaa pieninä erinä ja vaikka verkosta toiselta puolelta maailmaa vakiintuneen toimittajan hintoja edullisemmin. Siinäpä ei välttämättä tule mieleen selvitellä taustoja ja sopivuutta esimerkiksi käyttöolosuhteisiin. Samalla mennään helposti harmaan talouden puolelle piraattituotteisiin ja taas ollaan mahdollisesti takuuvastuiden kanssa ongelmissa.

Heikoille jäille mennään myös helposti jättämällä lakisääteisiä tarkastuksia tekemättä. Työturvallisuuteen panostaminen on kuitenkin lopulta taloudellisestikin järkevää toimintaa.

Vaarana on, että säästötoimia ei tehdä terveellä tavalla ja säästäminen tulee lopulta kalliiksi – pahimmillaan kaikki rahat menevät säästöihin.

Kentällä liikkuessa voi havaita, että menestyvät yritykset osaavat ajatella asiat elinkaarimallilla. Lopulta tietyn koneen, tarvikkeen tai palvelun yksittäinen hintalappu ei ole se merkityksellisin tekijä pitkällä juoksulla viivan alle jäävään tulokseen. Menestyksellinen liiketoiminta katsoo myös tulevaisuuden suurta kuvaa toimien reilulla ja vastuullisella tavalla.

Lue seuraavaksi