Uutiset

Työkoneet

K-Rauta Äimärautio luottaa Linde-trukkien tehokkuuteen

Oululainen K-Rauta Äimärautio on kooltaan ja myynniltään yksi Suomen suurimmista rautakaupoista, ja yli 10 000 neliön myymälä, enimmillään lähes sadan henkilön työvoima ja yli neljän hehtaarin noutopiha tuottavat vuodessa yli 43 miljoonan euron liikevaihdon. Liiketoiminnan laajuus vaatii logistiikan optimaalista sujuvuutta ja tärkeänä osana ketjua toimivat yhdeksän Wihurin Tekniseltä Kaupalta hankittua Linde-trukkia.

Kauppias Tuomas Pajala on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut K-Rautalainen, sillä hän on aloittanut ketjussa jo 2000-luvun alussa, ja tätä kautta hankkinut hyvin monipuolisen kokemuksen alan tehtävistä. Pajala on hyödyntänyt onnistuneesti havaintojaan alasta ja on tuonut rautakauppaan uusia elementtejä, kuten esimerkiksi isoja mallikokonaisuuksia terasseista tai saunatiloista, joiden kautta asiakkaan on erittäin helppo sisäistää omien rakennushaaveidensa tarpeet. Sama ennakkoluuloton asenne näkyy myös K-Rauta Äimäraution logistiikassa, jossa kalustoa sekä prosesseja on uudistettu reippaalla kädellä.

Rekkavirta sisään ja ulos

Hymy on herkässä, kun homma toimii. Kauppias Tuomas Pajala sekä logistiikkapäällikkö Veikko Pyykkönen ovat hyvin tyytyväisiä yhdeksän Linde-trukin suoriutumisesta kiireisissä ja vaativissa olosuhteissa.

K-Rauta Äimäraution logistiikkapuolella työskentelee kahdessa vuorossa vakituisesti noin 25 henkilöä ja sesonkiaikoina määrä kasvaa 40 henkilöön. Tavaravirran keskikoko on noin kymmenen rekka-autollista päivässä sisään kauppaan, ja ulospäin jakeluun lähtee tavallisesti viisitoista kuormaa vuorokaudessa.

”Olemme panostaneet varastopuolen toimivuuteen huomattavasti ja uusi 750 neliön katettu tila sekä 1 500 neliön välivarasto takaavat sekä käsittelyn nopeuden että materiaalin säilyvyyden priimakunnossa. Tämä näkyy suoraan hävikkimäärän pienuutena sekä asiakastyytyväisyyden korkeana tasona”, kertoo kauppias Tuomas Pajala.

”Materiaalin määrän kasvaessa luonnollisesti myös tavaran nopea siirtyminen on oleellisen tärkeää, ja olemmekin panostaneet niin henkilökunnan määrään ja osaamiseen kuin käytettävän konekannan laatuun ja lukumäärään. Merkittävä investointi Wihurin Linde-trukkeihin takaa toimintamme laadukkuuden tason vuosiksi eteenpäin, ja trukkien erittäin pitkäksi suunniteltu käyttöaika ennen uusien hankintaa riittää toimintavarmuuden ylläpitämiseen kaikissa olosuhteissa”, Pajala lisää.

Ylläpitosopimus tuo varmuutta

Veikko Pyykkönen kertoo Linde-trukkien ansainneen kuljettajiensa arvostuksen nostovoiman, työergonomian, matalan äänitason sekä helpon käytettävyyden ansiosta.

K-Rauta Äimärautio hankintaan kuului kahdeksan 3,5 tonnin vastapainotrukkia sekä yksi viiden tonnin trukki. Trukkihankinnoissa vahvasti mukana ollut Äimäraution logistiikkapäällikkö Veikko Pyykkönen tiesi ylläpitosopimuksen kattavuuden ja toimivuuden merkityksen olevan isossa kaupassa suuren, ja Wihurin tarjoama kokonaisuus vaikutti erittäin houkuttelevalta.

”Ylläpitosopimus, joka kattaa kaikki jälkimarkkinointipalvelut, on hyvin oleellinen logistiikkamme sujuvuuden kannalta. Suuren kalustomäärän kyseessä ollessa aina sattuu ja tapahtuu, mutta Wihurin palvelut ovat osoittaneet toimivuutensa ja apua on saatu niin huoltojen kuin sijaiskoneiden suhteen aina nopeasti ilman turhaa byrokratiaa. Myös Wihurin rengaspalvelu on hyvin toimiva ja kaikki on pelannut moitteitta”, korostaa Pyykkönen.

”Olemme luonnollisesti myös kuunnelleet trukkeja päivittäin käyttävien kuljettajien kommentteja Linde-trukeista hyvin tarkoin, ja palaute on ollut hyvinkin positiivista. Kiitosta on tullut erityisesti hyvästä ergonomiasta, maltillisesta melutasosta, ilmastoinnin toimivuudesta sekä käytettävyyden tarkkuudesta ja helppoudesta. Kuljettajillamme on käytössään niin sanotusti nimikkokoneet, ja Linde-trukkien yksityiskohtainen säädettävyys on osoittautunut tässä suhteessa toimivaksi”, Pyykkönen lisää.

Wihuri palvelee kattavasti

Linde-trukit toimittaneen Wihurin aluemyyntipäällikkö Wille Schavikin hoiti kaupanteon K-Rauta Äimäraution kanssa ja seuraa luonnollisesti edelleen hyvin tarkoin trukkien suoriutumista vaativissa työtehtävissä.

”Linde on trukkialan johtotähti, jonka tekniikka toimii alan edelläkävijänä ja esimerkin näyttäjänä. Merkin hydrostaattinen suoravetomoottori, taloudellisuus, päästöjen vähyys, matala äänitaso sekä korkea jälleenmyyntiarvo tekevät Linde-trukkien käytöstä helppoa, luotettavaa sekä taloudellisesti järkevää. Merkittävää on myös digitalisaation korkea taso, jonka etäluennan avulla koneiden huolto tehostuu ennakoinnin kautta ja samalla trukkien paikantaminen helpottaa väärinkäytösten selvittämistä”, kertoo Schavikin.

Oulussa sijaitseva K-Rauta Äimärautio on erittäin nykyaikainen rautakauppa, jossa pelkkien tuotteiden sijaan esillä on kattavia mallikokonaisuuksia ja laajat palvelukokonaisuudet täydentävät asioinnin helppoutta.

”Yhdeksän trukin kokonaiskauppa K-Rauta Äimäraution kanssa saatiin solmittua reippaalla aikataululla, sillä K-Raudan ja Linden arvomaailmat kohtaavat niin laadukkaan ja luotettavan toiminnan kuin yritysvastuullisuuden kautta. Luonnollisesti kattavan verkostomme ja ammattitaitoisen henkilökuntamme takaama ylläpitosopimuksen toimivuus oli oleellista, ja Wihuri onkin panostanut huollon ja varaosapalvelujen toimivuuteen hyvin voimakkaasti. Sitouduimme myyntitilanteessa vastaamaan K-Raudan asettamia korkeita standardeja ja jatkuvan yhteydenpidon kautta tulemme kehittämään toimintaamme arvokkaan palautteen mukaan” Schavikin päättää.

Lue seuraavaksi