Uutiset

Työkoneet

JLG 1850SJ – Korkeinta huippuluokkaa

Uuden JLG 1850SJ kuukulkijan ulottuvuus on huippuluokkaa ja siksipä siitä tuli myös henkilönostinten vuokraukseen erikoistuneelle N Rent Oy:lle ehdoton hankinta.

Nostokonepalvelu Oy:n osana toimiva N Rent Oy vuokraa henkilönostimia Oulun ja Espoon toimipisteidensä kautta koko Suomeen. Yrityksen toiminta perustuu vahvasti erilaisten suurprojektien, kuten teollisuuden, kaivosten ja suurten rakennushankkeiden henkilönostotarpeeseen vastaamiseen. N Rentin uusi hankinta, JLG:n ennätyksiä rikkova 1850SJ sopii erinomaisesti erikoistuvan yrityksen vuokrakonevalikoimaan. Tämä kuukulkija haastaa muut ulottuvuudellaan ja ominaisuuksillaan omassa luokassaan ja tarjoaa hyvän vastineen jo autoalustaisille nostokoreillekin.

Tuttu merkki vakuuttaa

N Rentin toimitusjohtaja Juha Riipi on tutustunut ensimmäisen kerran JLG:n nostimiin jo 30 vuotta sitten. Pitkän uran nimenomaan henkilönostimien kanssa tehnyt Riipi on seurannut hyvin läheltä eri merkkien kehitystä ja kun hän joitakin vuosia sitten lähti luotsaamaan N Rentiä, oli kuukulkijaluokassa merkkivalinta varsin selvä. ”Vuokraamokäytössä JLG:n selkein etu on se, että eri mallien toimintaperiaate ja hallintalaitteet ovat selkeitä ja sijaitsevat aina samoilla paikoilla. Tämä helpottaa käyttöön opastusta merkittävästi niin meidän, kuin asiakkaan kannaltakin”, Riipi linjaa. ”Otetaan rivistä sitten suurin tai pienin malli, teleskoopilla tai Z-puomilla, logiikka on sama. Joissakin on enemmän ominaisuuksia kuin toisissa, mutta perusasiat löytyvät aina samoista paikoista ja lisätoiminnot siitä läheltä. Eli kun perusteet oppii, osaa ajaa mitä JLG:tä tahansa”, hän jatkaa.

Sekä Riipi että Espoon pisteessä myyjänä toimiva Kai Väänänen ovat yhtä mieltä myös JLG:n huoltoystävällisyydestä. ”Diagnostiikka ja vianetsintä on helppoa paikan päällä. Mittari kiinni ja kone kertoo vikakoodin. Koneet ovat tuttuja ja varaosat löytyvät nopeasti hyllystä, joten meidän oma tai Rotatorin huolto saa ongelmat nopeasti ratkaistua. JLG:t ovat kustannustehokkaita huollon ja varaosien kannalta”, Väänänen kertoo.

”Erityisesti teollisuusasiakkaillemme on tärkeää, että koneet ovat luotettavia, tarkoitukseensa sopivia ja niitä on tarvittaessa saatavilla. Jos suuren laitoksen kuljetinhihnaa täytyy lähteä kiireesti korjaamaan ja tuotanto seisoo, on jokainen hetki arvokas. Mielestäni pystymme vastaamaan tähän ja moneen muuhun tarpeeseen tällä konevalikoimalla”, Riipi sanoo.

Ennätyskone

JLG:n koneet ovat N Rentin kokemuksen mukaan pärjänneet erinomaisesti kaivosten, rakennustyömaiden ja teollisuuden todella vaativissa olosuhteissa. Viime vuosina tarve yhä suurempia ja ulottuvampia nostimia kohtaan on ollut kasvussa. Niinpä nämä N Rentille tulleet kaksi Suomen ensimmäistä JLG 1850SJ -kuukulkijaa on otettukin mielellään vastaan, sillä lukemat puhuvat puolestaan. Kantapääkorkeus on huikeat 56,57 metriä ja vaakaulottuma puolestaan 24,38 metriä. Kantavuudeksi voidaan kytkintä kääntämällä valita joko 226 kiloa tai 453 kiloa, joista jälkimmäisessä tapauksessa nostoalue on tietyiltä osin rajoitettu.

Muutamana käytännön etuna koneessa on myös hydraulisesti levittyvä alavaunu. Kone saadaan ajettua kuljetuskuntoon tai nostokuntoon hetkessä. Mainitsematta ei voi myöskään jättää poikkeuksellista ominaisuutta, jonka ansiosta ennätyksellinen nostokorkeus saa vielä roimasti lisäarvoa. Konetta voi nimittäin liikuttaa täydessä korkeudessaankin ja jopa 5° kallistumalla.  

Moottorina on 3,6-litrainen Deutz joka täyttää viimeisimmät Tier IV Final –päästömääräykset. Tätä tukien N Rentillä on päädytty vielä käyttämään koneissa Nesteen Green Dieseliä, joka vähentää häkää ja päästöjä. ”Se on toiminut täysin ongelmitta ja varsinkin sisätiloissa asiakkaille näillä päästöasioilla on nykyään merkitystä. Esimerkiksi katonrajassa työskenneltäessä ylös nousevat päästöt ovat huono asia ja niitä mekin haluamme olla mukana vähentämässä. Uudet moottorit ja tämä polttoaine ovat todella hyvä yhdistelmä”, sanoo Kai Väänänen.

N Rent Oy pyrkii olemaan kehityksen kärjessä vastaamassa asiakkaidensa vaativimpiinkin henkilönostotarpeisiin kohteesta ja olosuhteista riippumatta. Tässä tarkasti erikoistuneessa toiminnassa JLG:n kalusto on vuosien myötä valikoitunut parhaaksi ratkaisuksi kuukulkijoiden osalta ja nämä uusimmat hankinnat vahvistavatkin jo ennestään monipuolista valikoimaa huippuunsa.

Lisää vuokrakoneita löydät osoitteesta Vuokrata.fi

Lue seuraavaksi