Uutiset

Työkoneet

JH-Telasto kasvu-uralla

Tela-alustoiden korjaustuotteisiin erikoistunut JH-Telasto muutti uusiin rakennuttamiinsa tiloihin Pirkkalaan. Lisätilat avaavat mahdollisuuksia kasvattaa toimintaa taas lisää ja vielä on tontille tulossa kylmä varastohalli lisäämään varastokapasiteettia. Tuoterepertuaariin kuuluvat myös muun muassa SnowStar-tuotteet, joiden päävarasto tulee myös JH-Telastolle ja viimeisimpänä uutena tuotteena JH-Telastolla ovat ITR:n patentoidut kaivukoneiden kynnet.

Tilat on rakennettu varta vasten JH-Telaston toimia varten, joten tilat ovat hyvin optimoitu tarkoitusta varten. Samoin sisustuksellisista elementeistä voi nähdä telamaisia yksityiskohtia. Toimisto-osasto on rakennettu kahteen kerrokseen.

Nyt lämpimässä varastossa on kaikki tarpeellinen, mutta jatkossa osa näistä tuotteista tullaan sijoittamaan ensi kesänä tulossa olevaan kylmään 500 neliömetrin halliin. ”Siellä tulevat olemaan SnowStar-tuotteet ja kaivukoneiden kauhat sekä osa telaston osista”, kertoo toimitusjohtaja Jouko Heinonmäki.

”Meille nämä uudet tilat mahdollistavat tulevaisuuden kasvun pitkälle eteenpäin. Oleellisin asia toimitilojen sijoittamiseen Pirkkalaan ovat sen loistava logistinen sijainti asiakaskuntamme suhteen. Toimitukset tapahtuvat pääsääntöisesti Kaukokiidolla ja kuvio on toiminut erittäin hienosti.”

JH-Telaston tuotteet kattavat käytännössä kaikki Euroopassa käytössä olevien kaivukoneiden alakerran osat. Keskeisenä tuotemerkkinä on ITR, joka on monissa merkeissä myös ensiasennusosien toimittaja.

ITR-tuotteista uutena Suomen markkinoille JH-Telasto tuo patentoidut kaivukoneiden kauhojen kynnet. ”Näitä kynsiä on nyt ollut muutamalla isolla kaivukoneurakoitsijalla koekäytössä. Ensimmäiset kokonaiset kontit kynsiä ovat juuri saapuneet Suomeen ja nyt alkaa niiden myynti laajemmin”, kertoo Heinonmäki ja uskoo, että näistä tulee volyymituote markkinoille.

Huippulaadukkaiden tuotteiden hinta muodostuu joskus ongelmaksi varsinkin paljon käytettyä kalustoa kunnostettaessa. Tähän tarpeeseen JH-Telastolla on muodostettu oma JHT-tuotemerkki, joka tarkoittaa ”second line” -tuotelinjaa. ”Olemme keränneet tähän laadukkaita, pääasiassa Kiinassa valmistettuja tuotteita. Näissä edullisissa tuotteissa hinta-laatusuhde on hyvä”, selventää Heinonmäki.

Yhtenä keskeisenä pisteenä tiloissa on telastojen asennuslinjasto, joka takaa laadukkaat asennukset nopeasti. Telojen asennus on tarkkaa työtä ja esimerkiksi kiristysmomentit on oltava juuri oikein kestävien tuotteiden aikaansaamiseksi.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi