Uutiset

Työkoneet

Jekko on kuormausnosturi teloilla

Nostoalalla etsitään koko ajan aktiivisesti uusia ratkaisuja nostojen toteuttamiseen. Tela-alustaiset kuormausnosturit  ovat nostaneet suosiotaan, sillä ne ovat telojensa ansiosta myös varsin maastokelpoisia. Jekko JF-perheen järein malli JF545 tarjoaa tela-alustaisena sen, mikä on aiemmin ollut asennettuna kuorma-autoon. Italialainen Jekko rakentaa JF-sarjan mallit yhteistyössä Fassin kanssa. Yritysten alkukirjaimet muodostavatkin tyyppimerkinnän JF.

Kyseessä on alle kahden metrin levyinen (1 840 mm), 360 astetta pyörivä konstruktio , jolla sopii ja pystyy kulkemaan sinne, minne kuorma-autolla ei ole pääsyä. Perinteisissä Jekon malleissa on normi telekooppipuomi, joten kappaletavaranosturin kahdesta kohtaa taittuva puomi antaa paljon monipuolisemman nostogeometrian käyttöön.

Jekko JF545 sopii kulkemaan alle kahden metrin leveästä aukosta sisätiloihin, missä sitä voidaan käyttää päästöttömästi kolmivaihevirralla. 

”JF545:n puomilla voidaan tehdä tehokkaasti vaakanostoja. Kompaktissa nosturissa on myös todella reilusti nostotehoa eli sillä voidaan nostaa maksimissaan 15 500 kiloa. Jibillä varustettuna voidan nostaa 500 kiloa 30 metrin ulottumalta”, kertoo Jekko Finlandin Kimmo Koponen.

Kubotan dieselmoottorin (55,4 kW) lisäksi nosturin käyttövoima voidaan ottaa kolmivaihevirrasta (13 kW).  Nosturiin on liitettävissä runsaasti varusteita kuten vinssi, jibit, s-raudat, lasinnostimet sekä henkilökori kahdelle henkilölle. Edelleen varustuksiin kuuluvat muun muassa lohkolämmitin ja vaihtotelat sisätiloihin.

Kuljettaja hallitsee nosturin kaikkia toimintoja radio-ohjaimestaan, jonka graafisen käyttöliittymän kerrotaan olevan helppokäyttöisen ja havainnollisen. Kuljettaja voi radio-ohjaimestaan vapauttaa nopeasti 3 500 kiloa painavat vastapainot, mikäli niitä ei nostokohteessa tarvita. Tämä pienentää edelleen nosturin tilan tarvetta. Käytössä on myös internet-yhteys suoraan tehtaalle. Sen avulla voidaan tarkkailla käyttötunteja, vikakoodeja ja myös paikantaa laite.

Jekko Finland on mukana Maxpossa osastolla A12.

Tekniset tiedot Jekko JF545:

Työpaino: 17 200 kg (vastapainon kanssa)

Mitat: 5450 x 1840 x 2750 mm (pituus, leveys, korkeus)

Puomin pituus: 30 m ylös, vaakaan 28 m

Nostokyky maksimi: 15 500 kg

Nostokyky jibillä 30 metristä: 500 kg

Lue seuraavaksi