Uutiset

Työkoneet

JCB:n 4–6-tonnisiin minikaivukoneisiin Stage V -moottori

JCB on päivittänyt kolme minikaivukonettaan Stage V -luokkaan painohaarukassa 4–6 tonnia. Lyhytperäinen 50Z-2 (4,9 t) korvaa aikaisemmat mallit 48Z-1:n ja 51R-1:n ja myös lyhytperäinen 56Z-2 (5,4 t) 55Z-1:n. Normaaliperäinen 60C-2 (5,6 t) korvaa 57C-1:n.

Kaikissa kolmessa uudessa koneessa on Perkinsin kolmesylinterinen ja 1,7-litrainen turbodieselmoottori commonrail-järjestelmällä. Tehoa moottorista irtoaa 34 kilowattia (45,6 hv). Päästöjä kuritetaan hapetuskatalysaattorilla (DOC) ja dieselpartikkelisuodatimella (DPF). AdBlueta ei tarvita. Moottorissa on ohjelmoitavat auto stop- ja auto idle -toiminnot. Jälkimmäinen on automaattinen tyhjäkäynnille pudotustoiminto. Tyhjäkäynnille pudotuksen voi tehdä myös nappia painamalla.

Koneissa on uusi, JCB:n valmistama ohjaamo. Tuulilasia on muokattu paremman näkyvyyden saavuttamiseksi, erityisesti kuormaustöitä varten. Työvalot ovat ledit ja niiden sammumisessa on viive, kun poistutaan koneen luota. Oven lukon ja tartuntakahvan muotoilua on parannettu. Kahvan saa haluttaessa kirkkaalla, erottuvalla värillä maalattuna.

7-tuumainen näyttö

Ohjaamossa on nyt sama 7-tuumainen värinäyttö, joka on jo aikaisemmin nähty JCB:n 8–10 tonnin kaivukoneissa. Näyttö on pystysuorassa. Käyttäjä voi ohjelmoida lisähydrauliikan tuottoja kymmenelle eri lisälaitteelle, niin normaali- kun suurvirtaushydrauliikan. Tämä vähentää työlaitteiden vaihtamiseen kuluvaa aikaa. Takakameran kuva saadaan näkymään koneen värinäytöllä, joten erillistä kameranäyttöä ei tarvita.

Näyttöä voidaan ohjata hipaisutoiminnoilla tai kierrettävällä kytkimellä. Moottorin käyntinopeutta varten on erillinen säädin. Lisävarusteena on saatavana käytönestotoiminto. Radiossa on Bluetooth hands-free-toimintoineen. Mukitelinettä on suurennettu.

Kiinnityspisteitä

Alavaunussa on neljä kiinnityspistettä koneen tukevaan sidontaan. Myös ylävaunussa on neljä kiinnityspistettä. Näin koneen siirto työmaiden välillä on helppoa ja turvallista, eivätkä telat kulu. Puomin tyvikiinnikkeen niveltapit on holkitettu. Se pidentää rakenteen käyttöikää ja huoltovälejä.

Näiden uusien koneiden suunnittelussa on huomioitu kaikki sen käytönaikaiset kulut (TCO, total cost of ownership). Puskulevyn hydrauliikkaletkut ovat kaksiosaiset, mikä helpottaa vaihtotyötä. Niveltappien voiteluväli on 500 tuntia, myös kauhan tappien ja puskulevyn tappien. Koneen huoltoväli on 500 tuntia.

Ominaisuuksia:

  • Stage V -moottori, AdBlueta ei tarvita
  • Isompi ROPS-hyväksytty ohjaamo, mukavammat työolot ja parempi näkyvyys
  • Holkitetut puomin tyvikiinnikkeen niveltapit, pidempi käyttöikä
  • Alhaisemmat käyttökulut, 5 vuoden LiveLink-liitäntäJCB-maarakennuskoneet tuo maahan ja jälleenmyy Mateko Oy.


Lue seuraavaksi