Uutiset

Työkoneet

IXOLIFT ponnistaa Suomen ja Euroopan henkilönostinmarkkinoille

Uusi suomalaisyhtiö IXOLIFT Oy (www.ixolift.com) esitteli tänään kotimaan markkinoille kevyen IXOLIFT 400 -henkilönostimen Pohjoinen Teollisuus 2016 -messuilla Oulussa. IXOLIFT 400 -henkilönostin on erittäin helppokäyttöinen, yhden henkilön voimin näppärästi liikuteltava henkilönostin ja se täyttää EU-työturvallisuusdirektiivien ja lainsäädännön edellyttämät turvallisuusvaatimukset.

IXOLIFT on nyt aloittanut henkilönostimen toimitukset Suomessa ja nostimen jälleenmyyjä kotimaassa on KvickAccess Oy (www.kvickaccess.com) Yhtiö aloitti myös aikaisemmin tänä vuonna uutuusnostimensa toimitukset Englannissa maan suurimmille konealan vuokraamoille paikallisen maahantuojan Russon Access Ltd:n kautta.

”Suomessa työturvallisuuslaissa on esimerkiksi tikkaiden käyttö tarkkaan rajoitettu ja vastaava EU-direktiivi asettaa samanlaiset vaatimukset koko Euroopan Unionin alueella. Kevyen IXOLIFT 400 -henkilönostimen ensisijaisia käyttäjiä ovat teollisuus- ja liikerakennusten kiinteistöhuoltotiimit. Näitä rakennuksia arvioidaan pelkästään Suomessa olevan noin 90 000, joten näemme tällä markkinalla merkittäviä kasvumahdollisuuksia koko Euroopassa ”, toteaa IXOLIFT Oy:n myynnistä vastaava Mauri Pietikäinen. ”Olemme saaneet asiakkailtamme erittäin positiivista palautetta uudesta henkilönostimestamme ja olemme solmineet jo useita asiakassopimuksia”

Suomessa suunniteltu ja valmistettu

IXOLIFT 400 -henkilönostimen kehitys ja valmistus tehdään Suomessa. Uuden henkilönostimen tuotekehitys on perustunut vahvasti asiakkailta kerättyyn palautteeseen ja innovaation tuloksena IXOLIFT 400 -henkilönostimelle on haettu erilaisia patentteja. Uusi yhtiö on saanut tuotekehitykseensä investointitukea myös Tekesiltä.

IXOLIFT Oy on tehnyt valmistussopimuksen Riihimäen Metallikaluste Oy:n (Rica) kanssa. ”Yhteistyö IXOLIFT Oy:n kanssa on erittäin innostavaa. Henkilönostimen valmistuksen ansiosta olemme myös pystyneet kasvattamaan toimintaamme”, sanoo Rican kehitysjohtaja Juha Nevalainen.

”Päädyimme yhteistyöhön Rican kanssa, koska heillä on kyky tarjota meille kaikkia niitä palveluita, joita tarvitsemme laadukkaan ja jatkuvasti kehittyvän laitteen tuotannossa. Teemme yhteistyötä valmistuskumppanimme suunnitteluosaston kanssa IXOLIFT 400 -henkilönostimen jatkokehityksessä ja heidän automatisoidut tuotantolinjansa mahdollistavat kustannustehokkaan valmistuksen”, IXOLIFT Oy:n tuotannosta vastaava Mikael Stendahl toteaa.

IXOLIFT 400 – turvallinen ja helppokäyttöinen henkilönostin

IXOLIFT 400 -henkilönostin on kehitetty teollisuuskäyttöön sisä- ja ulkotiloissa. Sen avulla on helppo tehdä erilaisia huolto- ja asennustehtäviä erilaisissa kiinteistöissä, kuten tehdas- ja hallitiloissa, sairaaloissa, liikekiinteistöissä ja toimistorakennuksissa. Laitteen nostomekanismi toimii kaasujousella, joten se ei tarvitse ulkoisia virranlähteitä.
Kompaktin kokonsa ansiosta laitetta on helppo siirrellä ahtaissakin sisätiloissa ja standardimittaisista ovista. IXOLIFT 400 -henkilönostimen työskentelykorkeus on neljä metriä ja sen ulkomitat – alle kahden metrin korkeus ja 73 senttimetrin leveys – mahdollistavat laitteen helpon liikuteltavuuden. Sen kevyt paino on eduksi aroilla lattiapinnoilla ja hissikuljetuksissa. Kuljetusta varten henkilönostimessa on nostopaikat trukkia varten ja se mahtuu standardisoidulle EUR-kuormalavalle.

IXOLIFT 400 -henkilönostinta ei tarvitse katsastaa vuosittain ja sen huoltotarve ja -kustannukset ovat minimaalliset.Laitteen tuotekehityksessä on helppokäyttöisyyden lisäksi panostettu vahvasti työturvallisuuteen ja se täyttää EU:n henkilönostimille määrittelemät turvallisuusvaatimukset ja on CE-merkitty.

Pohjoinen Teollisuus 2016 -messuilla Oulussa IXOLIFT 400 -henkilönostimeen voi tutustua 25.5. – 26.5. 2016 välisenä aikana Ramirentin osastolla (osasto 320).

IXOLIFT Oy kehittää ja valmistuttaa teollisuus- ja ammattikäyttöön suunnattuja henkilönostimia. Yhtiön toimipiste Espoossa ja sen perustajilla on pitkä kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta kone- ja elektroniikkateollisuudessa. IXOLIFT 400 -kevythenkilönostin on yhtiön ensimmäinen tuote ja sen tuotekehitys ja valmistus tehdään Suomessa.

Lue seuraavaksi