Uutiset

Työkoneet

Intia tarjoaa kasvavat markkinat

Excon on Intian päänäyttely konealalla. Seuraavan kerran rakennuskoneala kokoontuu Bangaloressa ensi vuoden marraskuussa. Kuva vuoden 2007 näyttelystä.

Hieman käyrä kuitenkin on taittumassa, sillä viime vuonna kasvua oli edellisvuoteen verrattuna peräti 47 prosenttia. Näillä luvuilla Intia nousee tänä vuonna maailman neljänneksi suurimmaksi konemarkkinaksi . Edellä ovat ainoastaan Kiina, USA ja Japani. Seuraavat vuodet kasvavat 20 prosentin tahtiin ja vuonna 2010 Intia noussee kolmenneksi suurimmaksi ohi Japanin. Vuonna 2012 kokonaismarkkinoitten arvioidaan olevan Intiassa jo yli 116.000 konetta.

Tänä vuonna eniten kasvaa tela-alustaisten kaivukoneitten markkinat eli 35 prosenttia, mikä tietää 13.000 koneen kokonaismyyntiä. Suosituin konetyyppi on kuitenkin kaivurikuormain, mikä on tyypillistä kehittyville infrastruktuureille. Tänä vuonna Intian kaivurikuormainmyynti on 22.000 konetta. Kyseessä on maailman suurin yksittäinen kaivurikuormainmarkkina.

Tierakennus on Intiassa vahvaa ja siksi jyrämyyntikin nousi lähes 4.000 yksikköön. Myös asvalttikoneiden myynti on noususuhdanteessa. Mobiilinostureitten kysyntä on sekin kovaa (8.400) ja pyöräkuormaimia menee kaupaksi tänä vuonna 3.200 kappaletta, missä kasvua on 34 prosenttia.

Intia tarjoaa siis jatkossa kovia haasteita konevalmistajille. Oiva tilaisuus tutustua alaan on ensi vuoden marraskussa Bangaloressa järjestettävä Excon. Viimeksi vuonna 2007 järjestetty näyttely keräsi 30.000 kävijää ja näytteilleasettajina oli 280 yritystä. Viisipäiväinen näyttely ensi vuonna sijoittuu päiviin 25.-29.11.

Näyttelyn sivut: www.excon.in

Lue seuraavaksi