Uutiset

Työkoneet

Intermat 2018: Sähkökäyttöinen henkilönostin – Haulotte

Haulotte esitteli kevään Intermatissa uuden Pulseo-sukupolven henkilönostinmalliston. Kysymyksessä on täyssähkökäyttöinen nostin, joka soveltuu hankaliinkin maasto-olosuhteisiin.

Malleja on toistaiseksi kaksi, kuvan nelipyöräohjattu HA20 LE PRO sekä etupyöräohjattu HA20 LE. Akkupaketti on sijoitettu alavaunuun, mikä lisää laitteen vakautta. Akkujen vesitäytön pystyy suorittamaan keskitetysti yhdestä pisteestä, joka nopeuttaa toimenpiteen tekemistä. Koneessa on mukana oma laturi. Lataukseen tarvitaan näin vain valovirtaa. Täyteen ladattu akusto mahdollistaa yhden täyden työpäivän työskentelyn. Akkujen tilan seurantaan on useita näyttöjä.

Ajovoimansiirto hoituu pyörännapoihin sijoitetuilla huoltovapailla sähkömoottoreilla (4 kpl). Laite pyrkii minimoimaan energiankulutuksen. Esimerkiksi korin laskut voidaan suorittaa haluttaessa painovoimaisesti. Elektroniikka seuraa virrankulutusta ja pyrkii estämään ylikuormituksen. HA20 LE -mallit on varustettu Haulotten ActivˊScreen-järjestelmällä. Sen avulla voidaan tehdä koneen asetuksia, opastaa käyttäjää oikeisiin toimintatapoihin, seurata huoltovälejä sekä diagnosoida ja selvittää vikatiloja. ActivˊScreenin toimintoja voi käyttää myös kännykkään ladattavan Haulotte Diag app:sin avulla.
Lähes meluton ja täysin päästötön laite soveltuu hyvin käytettäväksi myös sisätiloissa. Työskentelykorkeutta on tarjolla 20,76 metriä. Nostokorin lattia nousee 18,76 metriin. Vaakaulottuvuus on 11,91 metriä 8,52 metrin korkeuteen asti. Nostokapasiteetti on 250 kiloa (optiona saatavilla myös 350 kilon nostokapasiteetti). Ylävaunu on ympäripyörivä. Kuljetusasentoon laskostettuna koneen mitat ovat 8,54, 2,41 ja 2,50 metriä (PxLxK). Laitteen omapaino on 9 785 kiloa. Sähkökäyttöinen laite on aina nopeasti ja helposti käyttöönotettavissa. Ympäristöystävällisyyden myötä käyttökohteita tarjoutuu varmasti polttomoottorimalleja enemmän; kauppakeskukset, urheiluareenat, rautatie- ja lentoasemat sekä muut suuret julkiset sisätilat, ja miksei myös yksityisetkin.
Kone on valmistettu Euroopassa ja sille myönnetään viiden vuoden takuu.

 

 

Lue seuraavaksi