Uutiset

Työkoneet

Intermat 2018: Mecalac sähköllä

Ranskalainen Groupe Mecalac S.A. oli Intermatissa kotikentällään, ja osasto olikin varsin näyttävä. Monta kertaa päivässä toistetut työnäytökset keräsivät runsaasti seuraajia. Yksi kiinnostuksen kohteista oli uusi pyöräalustainen Mecalac e12, joka on täysin akkukäyttöinen kaivukone. Siinä ei siis ole muuta voimanlähdettä kuin litium-rautafosfaattiakkupaketti (146 kWh). Koneelle luvataan jopa kahdeksan tunnin yhtäjaksoinen työskentelyaika yhdellä latauksella. Latausaika on vastaavasti 6–7 tuntia. Huomionarvoinen seikka myös on, että litium-rautafosfaattiakuille luvataan kolminkertainen elinikä perinteisiin akkuihin verrattuna.

Mecalac osti vuoden 2016 lopulla Terex Corporationin Englannin toiminnot. Coventryssä sijaitseva tehdas valmistaa muun muassa kaivurikuormaajia, minidumppereita ja maantiivistyskalustoa.

Intermatissa nähtiin, että tuotekehitykseen on satsattu tälläkin saralla. Kaksi uutta dumpperimallia (6MDX ja 9MDX) nimittäin tuotiin julkisuuteen. Kyseessä on kuuden ja yhdeksän tonnin painoiset, ohjaamolliset ja varsin hienosti varustellut koneet. Myös muotoiluun on satsattu. Sen Mecalac kyllä osaa tehdä ranskalaisella tyylillä. Ensimmäisiä asiakastoimituksia näille Keski-Euroopassa ja Englannissa varsin suosituille konetyypeille luvataan tämän vuoden loppuun.

Lue seuraavaksi