Uutiset

Työkoneet

Hyväkone 30 vuotta – Kurikassa jatketaan ryhdikkäästi eteenpäin

Kurikan Hyväkone Oy on palvellut maatalouden, kiinteistönhuollon sekä muun raskaan alan asiakaskuntaa vuodesta 1993, ja yrityksen vastuullinen toiminta sekä laadukas tuotevalikoima on löytänyt vankan aseman maamme konekaupassa. Yrityksen toiminta perustuu monen tukijalan periaatteelle ja tunnetuimpia tuoteperheitä ovat esimerkiksi hollantilaiset Giant-pienkuormaimet, Mitas-renkaat sekä oman Camion-tuotemerkin työlaitteet, kärryt, lavetit ja telit. Kolmen vuosikymmenen menestyksekästä taivalta juhlitaan toukokuun lopussa ja kesän aikana toimintaa selkeytetään tytäryhtiö Kurikan Hykoteamin sulautuessa Hyväkoneeseen.

Hyväkoneen tarina sai alkunsa vuonna 1993, kun kurikkalaiset Yrjö, Ismo ja Vesa-Matti Keskimäki ostivat laman alle jääneen Ylö-tehtaan konkurssipesän tuotteita, kuten pienpaalisilppureita, ja laittoivat konekaupan käyntiin. Hyvin alkanut toiminta laajeni nopeasti ja pian mukaan edustuksiin tulivat esimerkiksi traktorien työlaitteet. Kysynnän kautta syntyi myös tarve omalle tuotannolle ja Kurikan Hykoteam perustettiin vuonna 2003 valmistavaan teollisuuteen.

Merkittäviä askeleita kasvusuuntauksessa ovat olleet myös italialaisten Agrimaster-murskainten saapuminen valikoimaan vuonna 2003 sekä Giant-kuormainten maahantuonti vuodesta 2007. Toiminta on kasvanut tasaisen varmasti, ja tuotevalikoima on laajentunut maatalouskoneista useille muille sektoreille. Vaikka paljon on 30 vuoden aikana muuttunut, on Keskimäen nimi säilynyt vahvasti mukana, ja tällä hetkellä yritys suuntaa tulevaisuuteen Tuomo ja VesaMatti Keskimäen johdossa.

Laadukas valikoima

Hyväkone on koko historiansa ajan ollut tunnettu laadukkaista tuotteistaan, ja taustalla onkin oma testaustoiminta ennen valikoimaan ottamista.

Giant-kuormaimet ja oman tuotannon Camion-työlaitteet ovat vuosien ajan muodostaneet merkittävän osan Hyväkoneen tuoteperheestä. Vesa-Matti ja Tuomo Keskimäki ovat ansaitun ylpeitä yrityksen menestykkäästä taipaleesta ja lupaavat jatkaa yrityksen luotsaamista samalla innovatiivisella tavalla.

”Olemme vuosien mittaan onnistuneet edustusvalikoimamme rakentamisessa ja varmistamme aina tuotteiden soveltuvuuden markkinoillemme omilla, aidoilla ja rankoilla koekäyttötilanteilla. Näin varmistamme asiakastyytyväisyyden korkean tason ja pitkäaikaiset asiakassuhteet. Niin Agrimaster-, Giant- sekä Mitas-tuotteet kuin vuonna 2017 valikoimaan saapuneet FSI-kantojyrsimet sekä tänä vuonna mukaan tulleet Solis-pientraktorit vastaavat maamme kovien olosuhteiden vaatimuksia, ja pitkäaikaisia edustuksia on ollut helppo jatkaa aina eteenpäin”, kertoo Tuomo Keskimäki.

Solis-traktorit ovat ratkaisu monen työtehtävän hoitoon. Solis-traktoreissa laadukkaat komponentit ja luotettava tekniikka yhdistyvät kustannustehokkaaseen hankintahintaan ja toimiviin jälkimarkkinointipalveluihin.

”Sama laatua korostava toiminta on luonnollista myös oman Camion-tuoteperheemme osalla, sillä Camion-tuotteissa osaava suunnittelu yhdistyy saumattomasti huippuluokan komponentteihin ja ammattitaitoiseen tuotantoon. Camion-tuoteperheeseen kuuluvat esimerkiksi maansiirto-, vilja-, paali- ja yleisvaunut, lavetit ja keinutelit sekä työlaitepuolella muun muassa pihdit, kauhat sekä harjalaitteet. Camion-valikoima kasvaa kysynnän mukaan ja kuuntelemmekin asiakaskunnan toiveita erittäin tarkalla korvalla, ja tätä kautta tuomme nyt markkinoille myös hydraulisesti nousevan 50 kuution lietekontin välivarastointeja varten”, korostaa Vesa-Matti Keskimäki.

Jälleenmyynti ja jälkimarkkinointi kunnossa

Hyväkone työllistää tällä hetkellä noin 20 henkilöä ja toiminnan kasvaessa myös jälleenmyyntiverkostoa on kasvatettu tasaisen tahtiin.

Hyväkone Oy tuottaa uusia tuotteita asiakaskunnan toiveiden ja omien näkemysten kautta, ja viimeisimpänä uutuutena markkinoille tuotiin mielenkiintoinen 50 kuution lietekontti.

”Tällä hetkellä meillä on kuusi jälleenmyyjäliikettä eri puolella Suomea Helsingistä aina Oulun lähelle Kestilään, ja tähtäimessä on laajentaa verkostoa edelleen esimerkiksi Tampereen ja Turun alueelle. Myös huoltotoimien puolesta Hyväkoneen tuotteet ovat varmoja valintoja, sillä meillä on jo yli 20 huoltopistettä kautta maan ja varaosapalvelumme toimittaa tarvittavat tuotteet vaikka kotiovelle ripeällä aikataululla. Luonnollisesti myös Hyväkoneen keskuspaikan Kurikan toimintaa kehitetään jatkuvasti, ja henkilökunnan määrään sekä koulutukseen panostetaan reippaasti. Toimimme aktiivisesti myös kansainvälisillä markkinoilla, ja nyt ulkomaan osto- ja myyntipalveluitamme vahvistamaan saapuu Adele Mäkiranta”, lisää Tuomo Keskimäki.

Juhlahumua toukokuun lopulla

Hyväkoneen 30-vuotista taivalta juhlitaan kunnolla toukokuun 26. päivä, jolloin Kurikan Teräskadulla on avoimien ovien päivä.

”Tilaisuudessa on omien tuotteidemme ja henkilökunnan lisäksi mukana runsaasti yhteistyökumppaneita, ja luonnollisesti tapahtumaan kuuluu hyviä tarjouksia sekä tarjoilua. Samalla tilaisuus tiivistää mukavasti Hyväkoneen vuosikymmenten kehityksen ja osoittaa monen edustus- sekä tuotantopäätöksemme onnistumisen. Hyväkone onkin nuori ja vetreä kolmekymppinen, joka suuntaa tuleville vuosikymmenille yhtä ennakkoluulottomalla asenteella kuin tähänkin saakka”, päättää Vesa-Matti Keskimäki.


Lue seuraavaksi