Uutiset

Työkoneet

Bauma 2022 – Lisää Giantin sähkökoneita

Hollantilainen Tobroco-Giant esittelee runsaan määrän uusia Giant-konemalleja Bauma-näyttelyssä nykyisten mallien ohella. Uutuustarjontaa edustavat kaksi uutta täyssähköistä pyöräkuormaajamallia G2700E ja G2700E X-TRA, uusi maantiivistyslaitteiden sarja sekä teloilla varustettu, pieni liukuohjattu kuormaaja, SK252D.

Tobroco-Giantin tavoitteena on lähivuosina sähköistää koko pyöräkuormaajamallistonsa. Nyt nähtävät uudet mallit ovat jatkumoa viimekertaisessa Baumassa esitellyille G2200E:lle ja G2200E X-TRA:lle. Niitä on valmistettu jo lähes tuhat kappaletta.

G2700E X-TRA

Molempien nyt nähtävien uusien mallien omapaino on 2 595 kilogrammaa. Työntövoima on 12,5 kilonewtonia. G2700E:n kaatokuorma on 2 240 ja G2200E X-TRA:n 2 300 kilogrammaa. Vastapainon myötä saadaan molempiin malleihin vielä lisää kaatokuormaa. Nostokorkeudet ovat vastaavasti 2,96 (G2700E) ja 2,5 metriä (G2700E X-TRA). Akku on 48 voltin litiumioniakku. Sen kapasiteettia tai sen ajallista riittävyyttä ei kerrota. Latausajaksi luvataan viisi tuntia ja pikalatauksella jopa lounastauko riittää akun täyttämiseksi.

Ajovoimansiirto on hydrostaattinen neliveto. Sähkömoottori pyörittää ajopumppua. Käytössä on kolme ajonopeutta. Koneet on varustettu hinaustoiminnolla, jolloin ne rullaavat vapaasti. Jarrutuksissa tapahtuu aina energian talteenottoa. Mäkilähtöavustin pitää koneen paikoillaan rinteessä liikkeelle lähdettäessä. Toinen sähkömoottori pyörittää työhydrauliikan pumppua tuottaen hydrauliikkaa työlaitteita ja kuormaajaa varten 35 litraa minuutissa 170 baarin paineella.


Yritysoston myötä Tobroco-Giantin konetarjonta on kasvanut 24 kappaleella erilaisia maantiivistyslaitteita. Niitä on tarjolla niin polttomoottori- kuin sähkökäyttöisinä. Polttomoottorit tulevat tunnetulta valmistajilta, kuten Honda, Hatz ja Yanmar. Erityyppisiä maantiivistyslaitteita (junttia, tärylätkiä ja jyriä) on tarjolla painohaarukkaan 51–485 kilogrammaa tarjoten työleveyttä 300–850 millimetriä. Baumassa nähdään myös Hondan kanssa yhteistyössä toteutettu, sähkökäyttöinen tärylätkä.


Giantin liukuohjattujen kuormaajien mallisto täydentyy Baumassa esiteltävällä, kumiteloilla varustetulla SK252D-pienkuormaajalla. Tela-alustaisen koneen kaatokuorma on lähes kaksinkertainen verrattuna samankokoiseen pyöräkoneeseen. Muutoinkin kone on käytössä paljon vakaampi. Pienen kokonsa johdosta uusi telakone soveltuu käytettäväksi ahtaissa paikoissa ja sen kuljettaminen työmaalta toiselle on helppoa. Leveys on 1 000 ja pituus 1 580 millimetriä. Tuotetta on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Tela-alustaisen pienkuormaajan sarjavalmistus alkaa vuonna 2023.


Tobroco-Giantin koneet löytyvät sisähallista C6, osastonumero 209.


Giant-koneita edustaa Suomessa Kurikan Hyväkone Oy.


Lue seuraavaksi