Uutiset

Työkoneet

Hyundain puoli tusinaa

Hyundai Construction Equipment Europe tuo Baumaan 15 koneyksikköä, joista kuusi on esillä ensi kertaa. Osaston suurin katseenvangitsija tulee olemaan uusi 90 tonnin painoinen HX900 L, joka korvaa vanhan mallin R800LC-9. Se on koko kaivukonemalliston toiseksi suurin, kun järein malli R1200-9 painaa 120 tonnia.

Moottorina on Scania DC16084A ja tehoa siitä otetaan 478 kilowattia. Päästöluokka on edelleen Stage IV. Vanhaan malliin verrattuna ohjaamon melutasoa on saatu pudotettua muun muassa ohjaamon uuden kiinnityksen ansiosta. Lämmityslaite on edellistä mallia tehokkaampi ja ilmankiertoa ohjaamossa on parannettu. Vakiokauhan koko on 4,85 kuutiometriä.

Hyundai HX900 L.

Stage V -päästöluokkaan tullaan esittelemään muun muassa tela-alustaiset kaivukonemallit HX300A L ja HX220A L sekä pyöräkuormaaja HL960A. Kuvia uusista malleista ei vielä ole saatavilla, mutta Baumassa koneisiin voi jo tutustua. Hyundain mukaan uusiin koneisiin on tehty muitakin parannuksia kuin pelkkä päästöluokan korotus. Esimerkiksi työhydrauliikan sähköisessä ohjauksessa on uusia innovaatioita, joiden avulla pumpun tuotto asettuu tarkasti työtehtävän vaatimalle tasolle.

Koneiden käynnistämisen estoon on tuotu uusia toimintoja. Myös uusi taloudelliseen käyttöön opastava järjestelmä on käytössä. Ennakkotietojen mukaan myös Hyundai tulee liittämään uusiin malleihin jonkin sortin koneohjausta. Uusissa Stage V -pyöräkuormaajamalleissa on tutkajärjestelmä, joka kytkeytyy automaattisesti peruutettaessa. Se varoittaa kaikesta liikkeestä koneen takana. Järjestelmälle on oma näyttönsä ohjaamossa.

Ohjaamon ovi on nyt avattavissa kauko-ohjauksella maksimissaan 15 metrin etäsisyydeltä. Avaimia ei siis tarvitse enää sovitella ohjaamon oveen. Myös etävalvontaan ja koneen tietojen välittäminen työmaalta eteenpäin on kehittynyt entisestään. Muun muassa järjestelmän ohjemistopäivitykset hoituvat nyt automaattisesti uusien versioiden tullessa saataville.

Minikaivukoneuutuudet tulevat olemaan HX10 A sekä HX85A CR, joka on niin ikään myös Stage V -yhteensopiva.

Lue seuraavaksi