Uutiset

Työkoneet

Hyundailta uusi lyhytperäinen

Hyundai Construction Equipment tuo markkinoille kolmannen HX-perheen lyhytperäisen mallin. HX130LCR sijoittuu 13 tonnin kokoluokkaan ja sen rinnakkaismalli on puskulevyllinen HX130 LCRD, joka painaa noin 500 kiloa enemmän. Tämä kokoluokka kasvattaa Euroopassa suosiotaan koko ajan, varsinkin lyhytperäisiä kysytään. Nyt koko Hyundai HX-kaivukoneperheessä on jo 15 mallia.

HX-mallisto esiteltiin vuonna 2015 ja sen jälkeen niiden suosio niin meillä Suomessa kuin muuallakin on ollut nousujohteinen. Kaivukoneet sisältävät monia hienoja teknisiä oivalluksia. Hyundai oli esimerkiksi ensimmäisten joukossa, joka tarjosi 360 asteen lintuperspektiivikameran näytön ohjaamoon.

Moottorina uudessa lyhytperäisessä on Perkins 854F. 55 kilowatin teho edellyttää Euroopassa vain Stage IIIB tasoa, nelosvaihetta ei edellytetä. Partikkelisuodatin peltien alla on, AdBlueta ei tarvita. Maksimi kaivusyvyydeksi tappikiinnitteisellä tehdaskauhalla luvataan 5,6 ja ulottuvuudeksi maan tasossa 8,2 metriä.

Ohjaamon osalta uusi malli on yhteneväinen muiden HX-sarjan koneiden kanssa. Uutta HX-perhettä on käsitelty jo useasti aiemmin Konepörssinkin artikkeleissa.

Lue tästä: Hyundai HX220L hemmottelee kuljettajaa.

Hyundai-maarakennuskoneet tuo maahan Suomen Telakone Oy.

Lue seuraavaksi