Uutiset

Työkoneet

Hyundaille lisää näkyvyyttä Pohjois-Suomeen


Yläkuva: Haka Centerin pihalla nähdään pian myös Hyundain uusia maarakennuskoneita. Äskettäin solmittu sopimus tuo merkin nyt entistä näkyvämmäksi Pohjois-Suomessa. Kalle Piirainen on luotsannut Haka Centeriä kymmenen vuotta.


Kempeleellä, Oulun kupeessa ja Ylivieskassa toimiva Haka Center Oy aloittaa Hyundai-maarakennuskoneiden vuokrauksen sekä merkin trukkien myynnin alueenaan Pohjois-Suomi. Finnsiirto Oy:n kanssa 1.6.2021 solmittu sopimus tuo Haka Centerille tervetullutta lisätoimintaa. Haka Center tunnetaan maatalouskoneiden ja niiden varaosien kaupasta. Yrityksellä on aikaisempaa kokemusta maarakennuskoneiden parista, joten aivan tuntemattomaan ei niiden osalta hypätä.

Finnsiirron ja Haka Centerin välinen sopimus tuo Haka Centerin vuokrausohjelmaan Hyundain kaivukoneet ja pyöräkuormaajat sekä myyntiohjelmaan Hyundain ja Ausan trukit. Samoin Finnsiirto Groupiin kuuluvan Simerin henkilönostimet tulevat Haka Centerin edustukseen Pohjois-Suomen alueella. Haka Centerin yrittäjä Kalle Piirainen pitää tätä sopimusta erittäin merkittävänä yrityksensä kasvulle.
”Olemme tunnettu toimija maatalouskonekaupan ja niiden varaosapalveluiden osalta koko Pohjois-Suomen alueella aina Kokkolan korkeudelta ylöspäin. Maataloustoiminta on tänä päivänä hyvin koneellista, joten näille uusille nimikkeille löytyy varmasti kysyntää jo olemassa olevan asiakaskuntammekin taholta”, aloittaa Kalle Piirainen.

”Olemme tehneet maarakennuskonekauppaa pitkään käytettyjen koneiden kanssa, joten paljon on tuttuja urakoitsijoita ennestäänkin. Oulun seudulla ei koneliikkeiden edessä juurikaan näe henkilönostimia. Kohta niitä on meidän pihalla. Konemiehien kumppanina pystymme nyt palvelemaan heitä entistä kokonaisvaltaisemmin. Tämä on lupaus.”

Koko paletti

Sopimuksen piiriin kuuluvat edellä mainittujen tuotteiden myynnin ja vuokrauksen ohella niiden huolto- ja varaosatoiminnot. Haka Centerillä on myös varaosien verkkokauppa, joka nyt täydentyy uusilla nimikkeillä. Piiraisen mukaan maatalouskoneiden ja -laitteiden varaosien verkkokauppa on löytänyt varsin hyvin paikkansa, etenkin pitkien välimatkojen Lapissa.
Piirainen myös kehuu joukkojensa ketteryyttä ja joustavuutta. Kempeleen toimipisteen varaosatiski on virallisesti auki virka-aikana, mutta sovittaessa palvelu onnistuu sen ulkopuolellakin. Konerikko kun ei katso kelloa.
”Varaosa- ja huoltopäivystyksemme palvelee arkisin kello 8–22, joten apua on tarjolla moneen ongelmaan. Meillä on paljon varaosanimikkeitä hyllyssä ja tilaukset pyritään saattamaan matkaan mahdollisimman nopeasti. Ja nyt tämä hylly täydentyy maarakennuskoneiden ja henkilönostimien osilla”, jatkaa Piirainen.

Haka Center on tunnettu laajasta varaosatarjonnastaan ja nopeasta palvelusta. Perinteinen varaosatiski on vielä kovassa käytössä. Sen rinnalle on nyt noussut verkkokauppa, joka on otettu ilolla vastaan etenkin pitkien välimatkojen Lapissa. Uusien edustuksien myötä varaosavarastoa tullaan laajentamaan.

Lisää myyntivoimaa

Sopimuksen myötä Haka Center tulee vahvistamaan myyntiorganisaatiotaan. Trukkipuolelle on jo palkattu henkilö ja maarakennuskoneiden vuokraukseen haetaan parhaillaan henkilöä, ellei sitten jo ole palkattu tämän lehden ilmestyttyä. Lisäksi myös varaosamyyntiin tullaan palkkaamaan väkeä. Piirainen korosti nopeaa reagointia asiaan, jotta päästään heti kaupantekoon.
”Hyundain kaivukoneita tullaan näkemään jo pian Kempeleellä. Tarkoituksemme on järjestää koeajotapahtuma liikkeemme läheisyydessä olevalla testialueella. Siellä pääsee kaivukoneilla ”tonkimaan” ja pyöräkuormaajilla siirtelemään maata. Tavoitteena on saada esille koko uusi tarjonta; maarakennuskoneet, trukit ja henkilönostimet. Eikä pidä unohtaa makkara- ja kahvitarjoilua. Toivotankin kaikki tuolloin tervetulleeksi tutustumaan Hyundain koneisiin ja muihinkin uutuustuotteisiimme. Ilmoittelemme asiasta tarkemmin, kunhan saamme iskettyä päivän kalenteriin. Tapahtuma järjestetään tietenkin pandemiarajoitukset huomioiden”, sanoo Piirainen.

Haka Center on New Holland- ja Case-traktorien valtuutettu jälleenmyyjä. Nyt tarjonta täydentyy Hyundain kaivukoneiden ja pyöräkuormaajien vuokrauksella sekä Hyundain ja Ausan trukkien myynnillä. Myös henkilönostimien myynti tulee ohjelmaan.

Alueena yli puolet Suomea

Vuonna 1988 perustettu Haka Center on tuttu toimija maatalouspuolella. Yritys työllistää 25 henkilöä Kempeleen ja Ylivieskan toimipisteissä. Myyntisalkusta löytyvät New Hollandin ja Casen traktorit, monenlaisia korjuukoneita, maataloustyökoneita sekä kaikkien näiden varaosia, joita myös tuodaan maahan, niin alkuperäis- kuin tarvikeosia. Yritys myös harjoittaa koneiden vuokrausta, nyt myös Hyundai-maarakennuskoneiden, sekä tuo maahan vetoletkulevitinlaitteita.
Toimialueena on yli puoli Suomea, ainakin pinta-alassa mitattuna. Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin konemiehet ovat tuttuja asiakkaita Haka Centerille. Nyt heille on entistä enemmän tarjottavaa.
”Haluamme jatkossakin olla luotettava toimija tarjoten laadukasta palvelua pohjoisen konemiehille”, päättää Piirainen.


Tiskiltä tehtävää varaosamyyntiä täydentää aina auki oleva verkkokauppa.
Varastonimikkeiden määrä kasvaa uuden sopimuksen myötä.
Korjaamon puolella on myös letkupaja.


Lue seuraavaksi