Uutiset

Työkoneet

Hyundailla puoli miljoonaa täyteen

Maailman suurin laivojen rakentaja ja Hyundai Heavy Industries (HHI) on saavuttanut konevalmistuksessa merkittävän rajapyykin. Tehtaan tuotantolinjoilta Etelä-Korean Ulsanissa luovutettiin kesäkuussa asiakkaalle jo 500 000. valmistettu maarakennuskone.

Ensimmäinen kaivukone Ulsanin niemenkärjessä näki päivänvalon vuonna 1987, jonka jälkeen siis puoli miljoonaa konetta on myyty kotimarkkinoille tai laivattu ympäri maailmaa. Ensimmäisen vuoden valmistusmäärä oli 426 kaivukonetta.

Tänään tuotevalikoimassa on muutakin kuin kaivavaa kalustoa. Hyundai valmistaa kaivukoneita ministä 120 tonniin saakka, pyöräkuormaajia, liukuohjattuja pienkuormaajia, kaivurikuormaimia sekä trukkeja.

Kevään Intermat-näyttelyssä yritys esitteli uudet kaivukone- ja pyöräkuormaajaperheet.

Konevalmistusta Hyundailla on kotimaan lisäksi  Kiinassa, Intiassa ja Brasiliassa. Tuotekehitykseen on panostettu viime vuosina merkittävästi ja viime vuoden konemyynnin arvo oli 2,7 miljardia dollaria. Tämän vuoden tavoite on kolme miljardia.

”Me jatkamme tulevaisuudessakin uusien mallien esittelyä ja parannamme edelleen laatua ja suorituskykyä. Haluamme olla kiinteä ja luotettava tekijä kansainvälisillä maarakennuskonemarkkinoilla”, kertoo johtaja S.G.Rhee.

Lue myös: Hyundai Europe VIP tour 2014 osa 1osa 2.

Lue seuraavaksi