Uutiset

Työkoneet

Hyundai täydentää 9A-perhettään

Hyundai oli tuonut ConExpoon kaiken kansan ihmeteltäväksi kolme täydennystä 9A-tuoteperheisiin. Kaivukone R220LC-9A (22,5 t) ja pyöräkuormaajat HL740-9A (12,7 t) ja HL760-9A (19 t) ovat uusimmat tulokkaat. Kaikissa moottoriversio on Stage IIIB, ei vielä nelosvaihe.

Sen sijaan näytillä oli jo kaksi midikokoista kaivukonetta viimeisimpään päästöluokkaan. Tela-alustainen R55-9A (12,5 t) ja pyöräalustainen R55W-9A (12,2) ovat saaneet konehuoneeseensa jo Yanmarin 49 kilowatin tehoisen Stage IV-moottorin.

Moottoripäivitysten aikataulut eri moottori- ja siitä johtuen konevalmistajillakin ovat hyvinkin erilaiset. Kun säädökset uusimmasta Stage IV-vaiheesta astuivat voimaan 130-560 kilowatin dieselmoottoreissa tämän vuoden alusta, niin pienemmät teholuokat tulevat kuvioon myöhemmin.

Lopullisen vaiheen raja-arvot alittavia dieselemoottoreita on ollut markkinoilla jo kauan ja näin Huydainkin ensimmäiset Stage IV-versiot esitellään pienempään päähän. Tästä voidaan vain päätellä, että konevalmistajat ovat täysin moottorivalmistajien armoilla.

Voi vain kuvitella kuinka hankalaa ja kallista tämä moottorirumba on.Kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvin monimutkainen prosessi.

Kuvassa uusi HL740-9A.

R220LC-9A on vyötetty tutulla, muuttuvatilavuuksisella Cummins QSB6.7 –dieselmoottorilla. Tehoalueita Hyundaissakin on kolme; Power, Standard ja Economy.

Tekniikaltaan uutuuskaivukone on yhteneväinen muiden Konepörssissäkin usein esillä olleiden 9A-mallien kanssa.

Hyundai HL760-9A.

Lue seuraavaksi