Uutiset

Työkoneet

Hyundai mukaan älylogistiikkaan yhdessä KT:n kanssa

Hyundai Construction Equipment (HCE) on Korean ensimmäisen valmistaja, joka on kehittänyt ilman kuljettajaa toimivan, autonomisen vastapainotrukin. Seuraavassa vaiheessa on tarkoitus ottaa käyttöön keinoäly (artificial intelligence, AI) KT:n tarjoaman 5G-dataverkon myötä.

Hyundai on lähtenyt yhdessä KT:n kanssa kehittämään urakointi- ja materiaalinkäsittelykoneiden teknologiaa, jossa hyödynnetään 5G-verkkoa. Yhteistyö mahdollistaa yritysten palveluiden yhdistämisen. Hyundain osuus on tuoda markkinoille autonomisesti toimivia trukkeja ja KT:n luoda dataverkkojärjestelmä, joka mahdollistaa älylogistiikan käyttöönoton.

Uusi tekniikka parantaa myös etähallintaa sekä vie autonomisesti toimivan trukin käytön kokonaan uudelle tasolle. Menetelmä hyödyntää niin äänikomentoja, videokuvaa sekä lisättyä todellisuutta (AR). Hyundain autonominen älytrukki tunnistaa automaattisesti ympäristön, jossa se liikkuu, sekä työskentelyalueella ovat esteet. Se osaa myös itse valita parhaimman (nopeimman) ajoreitin tilanteen mukaan. Näin tuottavuus paranee.

Onnettomuudet vähänevät ajoreitillä oleellisesti, koska liikkuminen tapahtuu aina ennalta määrätyillä väylillä. Tämä ”kontaktiton teknologia” korostuu varsinkin näin koronaviruspandemian aikana, kun työpaikoilla on noudatettava etäisyysrajoituksia.

Hyundain Kong Ki-young (vas.) ja KT:n Jeon Hong-beom.

”Suuri joukko auto- ja elektroniikkateollisuuden edustajia osallistui esittelytilaisuuteen, jossa alan viimeisintä autonomista trukkitekniikkaa tehtiin tutuksi. Tarvetta uudelle tekniikalle on olemassa, ainakin valmistavan teollisuuden tiedustelujen määrän perusteella. Itse autonomisesti toimivien trukkien lisäksi toimitamme kaikki järjestelmän toiminnan kannalta tarvittavat osat; latausinfran, varastonhallintajärjestelmän (WMS) sekä tuotannonohjausjärjestelmän (MES)”, sanoo johtaja Kong Ki-young Hyundailta.

”Yhteistyö on alkua kehittyneelle materiaalinkäsittelylle, jossa hyödynnetään 5G-verkkoa sekä keinoälyä. Uskomme vahvasti tämänkaltaisen tekniikan olevan arkipäivää hyvinkin pian tuotanto- ja varastoympäristöissä. KT pyrkii omalla osaamisellaan hyödyntämään maan IT-kapasiteettia ja näin parantamaan Korean teollisuuden kilpailukykyä”, toteaa puolestaan KT:n Jeon Hong-beom.

Samanaikaisesti myös Hyundai Heavy Industries Group jatkaa yhteistyötä KT:n kanssa älytuotannon ja älytelakan luomisessa. Laivanrakennuksessa tullaan hyödyntämään robottitekniikkaa, KT:n 5G-verkkoa, isoa dataa (big data) sekä keinoälyä.


Lue myös: Vuokraamalla järkevästi – Finnsiirto Oy


Lue seuraavaksi