Uutiset

Työkoneet

Vuokraamalla järkevästi – Finnsiirto Oy

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

Juttusarja jatkuu. Pysy kanavalla.


Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?


Finnsiirto Oy, vuokrauspäällikkö Peter Henriksson

1. Finnsiirron vuokrauskalusto on yksi Suomen laajimmista ja käsittää trukit sekä muut nostokoneet kokoluokassa 1 000–25 000 kiloa. Trukkien lisäksi meillä on Avantteja, nelivetoisia maastotrukkeja ja kurottajia, työntömastotrukkeja, lavansiirto- ja pinontavaunuja, vetotrukkeja sekä muuta erikoiskalustoa kuten esimerkiksi korkeakeräilijöitä.

2. Vuokraustoiminta ylipäätään on yleistynyt. Suomalainen perinteinen omistamisen kulttuuri on hiljalleen väistymässä ja yritykset ovat sisäistäneet lyhyiden ja pitkäaikaisten vuokrausten edut esimerkiksi kausi- ja projektitapauksissa. Asiakkaiden vaatimustaso on kasvanut sekä varusteiden että turvallisuuden näkökulmista jatkuvasti. Finnsiirto palvelee tässä uudehkolla, hyvin varustellulla ja luotettavalla konekannalla koko Suomen kattavalla alueella sekä laajalla jälkimarkkinointiverkostolla.

3. Sähkötrukkien, Avanttien, nelivetoisten maastotrukkien ja kurottajien kysyntä on lisääntynyt kaikissa kokoluokissa.

4. Finnsiirron vuokrausorganisaatio toimii Turussa, pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Noilta paikkakunnilta koneita vuokrataan koko Suomen alueelle nopeilla ja edullisilla rahdeilla.

5. Vuokraustoimintamme on lisääntynyt vallitsevan poikkeustilan aikana, kun yritykset tarvitsevat trukkeja tilapäiseen käyttöön, mutta eivät pysty tekemään konehankintoja.

Asiakastapaamiset ja kohdekäynnit tehdään erikoisjärjestelyin sekä koneiden puhdistukseen ja pesemiseen käytetään enemmän aikaa ja vahvoja desinfioivia aineita.

6. Näemme vuokraustoiminnan lisääntyvän entisestään ja siihen Finnsiirto on varautunut kattavalla konekannalla sekä projektikohtaisella ammattiosaamisella. Ajanmukainen ja huollettu kalusto on tärkeää vuokrauksen kokonaisuuden kannalta. Kasvavana trendinä meillä tulevat tietenkin jatkumaan Hyundain keltaiset trukit, vihreät Avantit ja oranssit nelivetoiset Ausa-työkoneet.

7. Finnsiirto tulee kasvattamaan vuokrauskapasiteettia edelleen lisäämällä siihen uusia vastapainotrukkeja ja muita työkoneita. Tuemme laajaa koko Suomen alueen yhteistyökumppaniverkostoamme. Kehitämme jatkossakin hyviä ja tehokkaita työtapoja vuokraustoimintaamme, jotta asiakkaamme voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa ja luottaa vuokrakalustoonsa.

Lue myös: Rantala-yhtiöt hankki Hyundai 160D-9L -dieseltrukin haalaukseen.

Lue seuraavaksi