Uutiset

Työkoneet

Hyundai auttaa Italiassa

Lokakuun lopussa viime vuonna Italian keskiosiin iski 6,2 richterin maanjäristys, joka vaati lähes 300 kuolonuhria. Järistyksen keskus oli Accumolissa, joka sijaitsee reilut 100 kilometriä Roomasta koilliseen. Pääjäristystä seurasi vielä useita jälkijäristyksiä, jotka lisäsivät muun muassa aineellisten vahinkojen määrää entisestään.

Hyundai Heavy Industries Europe sekä Italian jälleenmyyjä Hitex päättivät toimia järistyksen jälkeen. Ne luovuttivat pelastusviranomaisten käyttöön veloituksetta R60CR-9A –kaivukoneen sekä HL757-9A  -pyöräkuormaajan. Koneet vastaanotti Cittarealen kaupungin palolaitos. Vuonna 1261 perustetussa kaupungissa oli paljon historiallisia rakennuksia, jotka tuhoutuivat lähes täysin.

Hyundain kahdella koneella oli merkittävä rooli kaupungin alkuraivauksessa. Jälleenrakentaminen on jo alkanut ja pyrkimyksenä on päästä normaaliin elämänrytmiin mahdollisimman nopeasti.

”Meille oli suuri kunnia saada antaa pieni panoksemme tämän humanitääriseen katastrofin hoitoon. Tämä tragedia on ravistellut koko kaupunkia ja alueita sen ympärillä. Nyt on liikuttavaa nähdä, kuinka ihmiset rakentavat elämäänsä täällä uudelleen”, tiivistää HHIE:n pääjohtaja Alain Worp.

Lue seuraavaksi