Uutiset

Työkoneet

Huutokaupat.com paransi palveluaan

Huutokaupat.com toimii nykyään yhä useammin myös kaupan myyjäosapuolena. Uusi palvelumuoto on otettu käyttöön luotettavuuden lisäämiseksi ja laadun parantamiseksi.

Kuvassa Huutokaupat.comin konekaupan tiimiä tämän syksyn FinnMetkomessuilla.

Uusi käytäntö muuttaa kauppatapahtumaa ostajan ja myyjän välillä vain vähän. ”Itse kauppatapahtumassa käytännössä juuri mikään ei muuttunut, paitsi että ostajan kuitissa näkyy nykyään myyjänä Huutokaupat.com. Myyntiprosessi eli esimerkiksi kohteen näyttö, maksu ja luovutus pysyi kuitenkin täysin ennallaan. Muutosta on tilanteessa kaupanteon jälkeen, jolloin me olemme ostajan ensisijainen kontakti ja hoidamme ilmoittajiemme puolesta mahdolliset ostajan palautteet ja reklamaatiot”, kertoo Huutokaupat.comin toimitusjohtaja Santtu Poutanen.

Uudessa toimintatavassa on etuja niin ostajan kuin myyjän kannalta. ”Uuden toimintamallin suurin hyöty niin ostajille kuin ilmoittajillekin on kaupankäynnin luotettavuuden lisääntyminen entisestään ja laadukas asiakaskokemus. Toteutimme uudistuksen ottamalla itse enemmän vastuuta palvelussamme tehdyistä kaupoista ja tekemällä entistä enemmän työtä ilmoittajiemme puolesta. Nyt ostaja voi aina olla yhteydessä meihin 24/7, mistä tahansa asiasta, ja me hoidamme tilanteen mahdollisimman hyvin ilmoittajaa vaivaamatta. Päivitimme myös myyntiehtomme entistä yhdenmukaisemmiksi, mikä selkeyttää kaupankäyntiä”, vakuuttaa Poutanen mallin hyötyjä.

Hyvä vastaanotto kautta linjan

”Pyysimme ilmoittajiltamme apua uudistuksen toteuttamiseen jo aivan alkumetreiltä lähtien, koska haluamme helpottaa heidän bisnestään. Olemme saaneet koko suunnitteluvaiheen ajan heiltä hyvin palautetta. Muutoshan on tavallaan jatkuvaa, joten hiomme yhdessä käyttäjiemme kanssa uusia toimintatapoja mahdollisimman toimiviksi. Alku on kuitenkin ollut jo erittäin lupaava ja olemme saaneet paljon kiitosta sekä ilmoittajilta että ostajilta”, valottaa Santtu Poutanen kehitysprosessia.

Huutokaupat.com on jo nyt 90%:ssa kaupoista kaupan osapuolena. ”Käytännössä olemme kaupan osapuolena kaikissa sivuston kautta maksetuissa kohteissa muutamaa erikoislainsäädännön piirissä olevaa ilmoittajaa ja kohdetyyppiä lukuun ottamatta. Toivon mukaan entistäkin helpompi ja luotettavampi kaupankäynti lisää ilmoitusmääriä jatkossakin”, lisää Poutanen.

Kehitys jatkuu

Huutokaupat.com kehittyy jatkuvasti pienin ja välillä aika isoinkin askelein. Tuotekehitystiimi tekee jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja parannuksia palveluun. Tänä vuonna on panostettu erityisesti sivuston käytettävyyden parantamiseen muun muassa uudistamalla palvelun ulkoasua sekä lisäämällä sivuston toimintanopeutta. Pari isompaakin parannusta on jo tekeillä, mutta niistä yritys kertoo lisää hieman myöhemmin. 

Myös koneita ja kuljetuskalustoa

Huutokaupat.comissa myydään vuosittain lähes 8000 työkonetta ja määrä kasvaa joka vuosi. Sivustolla on myynnissä vuoden jokaisena päivänä useampi sata työkonetta, jotka myydään keskimäärin 8,5 päivässä. 

”Palvelumme isona etuna onkin, että koneet saa myytyä hyvin nopeasti ja tehokkaasti markkinahintaan. Palvelu on avaimet käteen ratkaisu: me hoidamme asiakkaan puolesta kohteen markkinoinnin, myynnin, laskutuksen ja jälkikaupankäynnin. Tulevaisuudessa toivottavasti vieläkin useampi osaa hyödyntää Huutokaupat.comia koneiden ostamiseen ja myymiseen”, päättää Santtu Poutanen.

Lue seuraavaksi