Uutiset

Työkoneet

Huddig-kaivurikuormaajia jo vuodesta 1998

Bröderna Nygård Ab Oravaisista on melkoisen vakuuttavalla tavalla perheyhtiö. Kaksoisveljet Klaus ja Glenn (43 v.) ovat tehneet kaapelointitöitä ja pylvään pystytyksiä jo 90-luvulta lähtien.Kun ryhmään lisätään vielä Klausin kolme ja Glenin kaksi poikaa, niin omalla porukalla pyöritetään jo melko isoa osaa yrityksen konetöistä. Kaikki pojatkin ovat jo koneiden puikoissa, nuorimmaisen ollessa vasta 13-vuotias.

Ruotsalainen Huddig on se konemerkki, johon on luotettu jo 15 vuotta.

Kaikki veljesten pojat ovat ryhtyneet isiensä esimerkkiä noudattaen varsin nuorella iällä konehommiin. Klausin pojat ovat Rasmus 18, Jonathan 16 ja Ted 13 vuotta. Glennin pojat vastaavasti Matias 15 ja David 14 vuotta.

Tänä keväänä veljekset ostivat jo kaikkiaan viidennen Huddiginsa, joka vielä sattui olemaan järjestysnumerolla 5000. Kyseessä on malli 1260C 20 metrin nostimella. Edellisessä Huddig-kaupassa pari vuotta sitten annettiin yksi vaihtokone pois liian matalaksi käyneen nosturin takia, joten kaikkiaan neljä ruotsalaiskaivurikuormainta on nyt veljeksillä jatkuvasti töissä.

”Teemme Huddigeilla kaapelien vetoa kesäisin ja pylvästöitä talvisin. Omien perheenjäsenten lisäksi työllistämme vielä koko joukon vieraita kuljettajia. Parhaimmillaan kesäaikaan meillä voi olla yhteensä 15 konekuskia töissä”, kertoo Klaus Nygård.

Veljesten yrityksen liiketoiminnan ideana on avaimet käteen urakka, joka pyritään tekemään aina huippulaadukkaasti. Sähköyhtiön pitää vain osoittaa työmaa, jonne kaapelit halutaan vetää. Nygårdit hoitavat kaiken alusta loppuun yhdessä sähköyhtiöiden asentajien kanssa. Palvelutason takaamiseksi kalusto on ajanmukaista ja monipuolista. Mikäli jotain työvälinettä ei kaupasta saa, se värkätään omassa pajassa.

Klaus Nygård (vas.) ja poikansa Jonathan (15 v) olivat Teerijärvellä Oy Herrfors Ab -sähköyhtiön töissä. Asentajat olivat kesälomalla ja miehet tekivät viikon ajan kaikenlaista viimeistelyhommaa. Seppo Lähteenmäki (Huddig Oy) on ollut mukana jo kahdessa Huddig-kaupassa. Nygårdeilla kun ruotsalaiskaivurikuormaimia on kaikkiaan neljä.

Lue koko juttu Konepörssistä 8/2013 tai Lehtiluukusta.

Lue seuraavaksi