Uutiset

Työkoneet

Huddig esittelee hybridin

Ruotsalainen kaivurikuormaimia valmistava Huddig on tänään kertonut esittelevänsä uuden hybriditeknologiaan pohjautuvan ratkaisunsa MaskinExpo-näyttelyssä toukokuun lopussa Ruotsissa. Kovin tarkasti ei ennakkotiedotteessa tekniikkaa vielä esitellä. Jotakin kuitenkin.

Dieselmoottori pyörittää kolmea sähkögeneraattoria, jotka antavat energiaa hydraulipumppujen pyörittämiseen. Kun tehontarve ei ole niin suuri, lataavat generaattorit litiumakkuja. Esimerkiksi alamäkeen ajettaessa. Tarpeen vaatiessa, sähkögeneraattorit voivat luovuttaa hydrauliikan ja voimansiirron käyttöön sekä dieselin että akkujen energiaa. Näin tehoa saadaan käyttöön enemmän kuin pelkkä dieselmoottori kykenee tuottamaan. Järjestelmän nimeksi on annettu Tigon.

Huddigin mukaan sekä hydrauliikkaa etä voimansiirtoa voidaan käyttää tilanteen salliessa myös pelkästään sähköenergialla.

”Olemme yhdistäneet dieselmoottorin ja sähköenergian tavalla, jota maarakennuskoneteollisuudessa ei ole ennen nähty. Tigon-järjestelmä on taloudellinen ja samalla erittäin suorituskykyinen. Sen avulla saadaan tehoa käyttöön 30 prosenttia enemmän kuin pelkällä dieselmoottorilla. Myös vääntö kasvaa. Hybriditeknologia säästää polttoainetta ja alentaa melutasoa. Ja Tigon on myös ympäristöystävällinen”, kehaisee toimitusjohtaja Lars Lindahl. Hybridimalli menee testiajoihin ja sen toivotaan olevan sarjavalmistuksessa lähivuosina.

Lue seuraavaksi