Uutiset

Työkoneet

Hitachin tehdaskunnostetut komponentit lyhentävät koneen seisonta-aikaa

Salolaisen kivenmurskausta harjoittavan Kone-Kostamo Oy:n kaivava kalusto on vain yhtä merkkiä. Yritys suorittaa kaikki konehuollot ja -korjaukset itse. Tällöin osien sopivuus eri malleihin on tärkeä seikka. Yritys myös hyödyntää Hitachin tehdaskunnostettujen osien tarjontaa avainkomponenttien osalta Hitachi ZX470LCH-5 -kaivukoneessaan.

Kone-Kostamo käyttää valmistajan alkuperäisvaraosia seitsemässä Hitachi-kaivukoneessaan. Ne kaikki työskentelevät kovissa olosuhteissa louhoksilla ja murskausasemilla. Rotatorin tekninen tuki ja muu palvelu ovat yrityksessä arvossaan toiminnan ylläpitämiseksi.

Kaivukoneet peruskunnostetaan 10 000 käyttötunnin jälkeen. Kun ZX470LCH-5:een tarvittiin hydrauliikkapumppu, tiedusteli Kone-Kostamon korjaamopäällikkö Rotatorilta hinta-arviota. Saatu tarjous sisälsi myös vaihtoehdon Hitachin tehdaskunnostetusta pumpusta, jollainen Rotatorilla oli hyllyssä. Sellainen valittiin. Näin päästiin asennuksineen vain muutaman päivän kestävään toimitusaikaan.

Ajan- ja rahansäästöä

Karri Mäenpää

”Meillä ei ollut juuri tällaista varapumppua omassa hyllyssä, joten Hitachin tehdaskunnostetun pumpun ostaminen maahantuojalta osoittautui paljon nopeammaksi vaihtoehdoksi verrattuna pumpun kunnostamiseen itse”, sanoo Kone-Kostamon työmaapäällikkö Karri Mäenpää. ”Hitachin peruskunnostetun pumpun hankinnan myötä säästimme aikaa jopa kolme viikkoa, kun kone saatiin nopeasti takaisin tuottavaan työhön murskausasemalle. Olemme tyytyväisiä Rotatorin tapaan toimia. Heillä on hyllyssä kunnostettuja, koneen toiminnan kannalta oleellisia komponentteja, joiden nopeasta toimitusajasta me hyödymme. Korjausta vaativat komponentit he lähettävät sitten edelleen tehdaskunnostukseen.
Päätyisimme hankkimaan Hitachin tehdaskunnostetun komponentin jatkossakin, jos siihen tulee aihetta. Se on ympäristöystävällinen tapa toimia, koska osien käyttöikä kasvaa näin oleellisesti. Mielenrauhaa lisää myös se, että nyt hankitulla pumpulla on yhden vuoden takuu, se on bonusta. Lisäksi hinta oli edullinen, ja itse kaivukone saatiin nopeasti takaisin työmaalle.”

Hyvä saatavuus ja tuottavuus

Kone-Kostamon iso Hitachi-kaivukone työskentelee Turun lähellä olevalla Kiertomaa Oy:n louhoksella Saramäessä. Siellä koneelta vaaditaan tehoa ja kestävyyttä. Vikatapauksissa koneen saaminen nopeasti takaisin käyttökuntoon on erittäin tärkeä seikka.

”Toimintamalli on tyypillinen maassamme. Kiertomaa Oy:n ei tarvitse murehtia murskauskaluston omistamisesta tai kunnossapidosta. Sen hoitaa Kone-Kostamo. Kiertomaa voi näin keskittyä kiviainesten myyntiin ja toimituksiin tierakentamiseen sekä asfalttiasemille”, toteaa Mäenpää. Kone-Kostamo on perustettu vuonna 1956. Murskaustoiminta on alkanut jo 60-luvulla, ja yritys on tänä päivänä yksi alan kokeneimmista toimijoista maassamme. Kone-Kostamo työllistää parhaimmillaan 45 henkilöä hieman kausivaihteluista riippuen.Lue seuraavaksi