Uutiset

Työkoneet

Henkilökuvassa Avescon Teppo Suonpää

Caterpillarin Suomen maahantuojan ja jälleenmyyjän Avescon palveluksessa keväällä aloittanut Teppo Suonpää (kuvassa) sanoo uuteen tehtäväänsä siirtymisen olleen suoranainen unelmien täyttymys. Kahta kertaa ei mieheltä tarvinnut mukaanlähtöä kysellä. Kokemusta hänellä on teknisen kaupan alalta jo lähemmäs 20 vuotta. Miehen työpöytä sijaitsee Avescon Vantaan toimipisteessä. Tutuksi tulevat varmasti myös Caterpillar-asiakkaiden työmaat, jonne Suonpää aikoo ”singahtaa” heti, kun pandemiasulut alkavat aueta.

Suonpään käyntikortissa lukee ”Tuotepäällikkö BCP”. Caterpillar on määritellyt niin sanotut pienemmän kokoluokan koneet Building Construction Products -nimen alle (BCP). Suonpään vastuualueena on siis alle 10-tonnisten mini- & midikaivukoneiden, kompaktien ja pienten pyöräkuormaajien sekä kurottajien ja liukuohjattujen kuormaajien teknisten asioiden parissa toimiminen. Käytännössä se tarkoittaa paljon asiakkaiden tarpeita kentällä selvittäen ja niitä valmistajataholle välittäen.

Koneiden lisäksi Avesco tarjoaa niihin lisävarusteita, käyttöä ja seurantaa helpottavaa VisionLink-ohjelmistoa, Cat Finance -rahoituspalvelua ja ammattitaitoista huolto- ja varaosapalvelua.

Teknisen tuen ohella Suonpää tulee kouluttamaan Avescon henkilökuntaa, niin myynti- kuin huoltohenkilöstöä, sekä myös asiakaskuntaa koneiden ja lisävarusteiden käytön osalta.

Caterpillarin tuotevalikoima kehittyy jatkuvasti ja Avesco pyrkii löytämään ne tuotteet varusteineen, jotka soveltuvat parhaiten suomalaiselle käyttäjälle. Juuri tässä tehtävässä Suonpää tulee olemaan paljon mukana. Hänen mukaansa uusia mielenkiintoisia tuotteita on tulossa markkinoille runsaasti vielä tänä ja tulevinakin vuosina. Näissä uutuuksissa on merkittävässä asemassa käytettävyys, tehokkuus ja kustannustehokkuus.

Caterpillar mielletään monesti suurten koneiden merkiksi. Suonpää haluaakin nyt omalta osaltaan nostaa merkin pikkukoneiden (BCP) imagoa ”isoveljiensä” mukaiseksi. Valmistajan merkittävä vahvuus on erittäin laaja tuotevalikoima, joka kattaa myös pienemmän kokoluokan koneet. Tavoitteena on pyrkiä tämän kokoluokan markkinajohtajaksi. Suonpään mielestä Avescolla on nyt kaikki edellytykset tämän tavoitteen saavuttamiseksi.


Lue myös: Caterpillarin koneita Siilinjärvelle


Lue seuraavaksi