Uutiset

Työkoneet

Caterpillarin koneita Siilinjärvelle

Tapojärvi Oy ja Avesco Oy ovat tehneet 3.6.2020 sopimuksen Caterpillar-kaivoskoneiden toimittamisesta Tapojärvelle. Tapojärvi aloittaa kaivospalveluiden tuottamisen Yaran Siilinjärven kaivoksella 1.1.2022. Uudessa, allianssityyppisessä toimintamallissa kaivoksen omistaja Yara ja kaivospalveluita tuottava Tapojärvi kehittävät, suunnittelevat ja johtavat päivittäistä toimintaa tiiviissä yhteistyössä.

Nyt solmitun sopimuksen mukaan Avesco toimittaa Tapojärvelle lastauskoneet, kiviautot, puskukoneet ja tiehöylän kaivostoiminnan operointiin. Avesco tulee kokoonpanemaan koneet vuoden 2021 aikana Siilinjärven kaivoksella. Konetoimitusten lisäksi sopimus kattaa konefleetin käyttö- ja huoltokoulutuksen sekä varaosa- ja teknisen tuen.

”Koneiden hankinta on iso investointi ja osoittaa sitoutumistamme pitkäjänteiseen toimintaan allianssikumppanin kanssa, minkä ytimessä on jatkuva parantaminen. Uusien Caterpillareiden hankinta palvelee parhaiten Siilinjärvellä toteutettavaa kaivostoimintaa”, sanoo Tapojärvi Oy:n operatiivinen johtaja Martti Kaikkonen.

Tapojärven kanssa tehty sopimus on erittäin tärkeä Avescolle ja Caterpillarille. Siilinjärven kaivos on Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan mittakaavassa merkittävä asiakkuus Caterpillar-kaivoskoneille. Caterpillar-koneilla on pitkä historia Siilinjärven kaivoksella ja uusi sopimus Tapojärven kanssa takaa jatkuvuuden toiminnalle myös tulevana vuosikymmenenä.

”Caterpillar omaa tuotemerkkinä pitkät perinteet Suomessa, mutta Avesco Oy:lle uutena Suomen Caterpillar-edustajana tämä projekti on erinomainen mahdollisuus tarjota parasta asiakaslisäarvoa tuottavaa kokonaispalvelua Suomen kaivoskonemarkkinoilla. Olemme erittäin kiitollisia tästä luottamuksesta, jota Tapojärven laitehankintasopimus Avesco Caterpillaria kohtaan osoittaa”, toteaa Avesco Oy:n toimitusjohtaja Teemu Raitis jatkaa.


Avesco Oy on osa Sveitsiläistä Avesco-konsernia. Avesco on tehnyt yhteistyötä Caterpillarin kanssa vuodesta 1931, jolloin se aloitti edustajana Sveitsissä. Vuonna 2016 Avescon Caterpillar-edustus laajeni Baltian maihin ja vuoden 2020 alusta Suomeen.
Baltian ja Suomen Caterpillar-liiketoiminnat Avesco osti liiketoimintakaupalla Wihurin tekniseltä kaupalta. Suomessa Wihuri Witraktor edusti Caterpillaria vuodesta 1947.
Suomessa Avesco työllistää 240 ihmistä, joista valtaosalla on pitkä kokemus Caterpillar-koneiden ja -moottoreiden myynnistä ja huollosta.Avesco rakentaa Suomessa liiketoimintaansa vahvojen perinteiden päälle kehittäen samalla toimintaansa Caterpillar-tuotteille menestystä Sveitsissä ja Baltiassa tuoneiden Avescon vision, arvojen, prosessien ja toimintamallien pohjalta.


Lue myös: Tapojärvi ja Yara lähtevät kehittämään uutta toimintamallia


Lue seuraavaksi