Uutiset

Työkoneet

Helsingin Kurottajapalvelun yrittäjät ostavat Minikone Oy:n

Helsingin Kurottajapalvelu Oy:n yrittäjät Jarkko Lähdeniemi (oik) ja Jaakko Hakula ovat ostaneet koko osakekannan vantaalaisesta Minikone Oy:sta. Minikone Oy on maarakennuskoneiden maahantuontiin, vuokraukseen sekä huolto- ja varaosapalveluiden tarjoamiseen erikoistunut yritys, jonka liikevaihto on viime vuoden asettunut neljän miljoonan euron tietämille.

Yrityksen edustamia merkkejä ovat Norcar, MSB sekä ECM, joka tunnetaan myös nimellä Eurocomach. Vuokrakalustoon kuuluu myös useita Bobcat -pienkuormaajia, jyriä ja alle 10 tonnin pyöräkuormaajia. Työntekijöitä Minikone Oy:lla on noin kymmenen.

Yhtiön toimitusjohtajaksi on kutsuttu Aleksi Lampinen, josta tulee samalla yhtiön merkittävä osakas. Lampisella on vankka kokemus maarakennuskoneiden kanssa toimimisesta. Aleksi aloittaa täyspäiväisesti Minikoneen palveluksessa kesäkuun aikana. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja ja omistaja Seppo Patama on innoissaan tulevasta muutoksesta.

Seppo Patama

”Halusimme varmistaa yhtiölle hyvän kotimaisen omistuksen sekä kehityksen myös jatkossa. Olemme erittäin tyytyväisiä tehdyistä kaupoista”, kommentoi Patama. ”Hakulalla, Lähdeniemellä ja Lampisella on hyvät näytöt tuloksellisesta yrittäjyydestä alalla sekä alan kehittämisestä”, lisää Patama.

Minikone Oy:n neljästä omistajasta Anna-Liisa Lind siirtyy kevään aikana nauttimaan ansaituista eläkepäivistä.

”Lind on tehnyt pitkän työuran maarakennuskoneiden parissa ja on ilo, että hänen uutteruutensa alalla saa jatkoa uusissa hyvissä käsissä. Minikoneen toiminta jatkuu muuten entisellään, eikä henkilövaihdoksia ole suunnitteilla”, Seppo Patama summaa.

Hakula ja Lähdeniemi haluavat uskoa ja kannustaa ihmisiä yrittäjyyteen. ”Talouden epävarmuustekijöistä huolimatta uskomme kotimaiseen yrittäjyyteen ja haluamme toimia myös suunnannäyttäjinä alalla. Tietenkin tämä tuo mukanaan myös sen, että aamuisin ei tarvitse herätyskelloon
herätä, kun on niin paljon velkaa harteilla”, nauravat miehet.

Uudet omistajat painottavat hyvää fiilistä, vaikka hommia tehdäänkin tosissaan. ”Haluamme varmistaa, että yhtiö jatkaa toimintaansa kuten tähänkin asti. Minikone Oy:llä on hyvä maine asiakkaiden keskuudessa ja toimintaa tullaan kehittämään asiakaslähtöisesti entistä tarmokkaammin.”
Lue seuraavaksi