Uutiset

Työkoneet

Havator on aloittanut satamanostopalvelut Kalajoen satamassa

Havator aloittaa satamanosturipalvelut Kalajoen satamassa. Satamaan toimitettu Gottwald HMK 300 E -satamanosturi mahdollistaa muun muassa projektikuormaukset sekä muiden suurten, jopa 100 tonnia painavien taakkojen nostot. Näin sijainniltaan erinomainen satama voi jatkossa palvella tehokkaasti esimerkiksi tuulivoimaliiketoiminnan logistisia tarpeita.

Kalajoen satama on Havatorin satamanostoliiketoiminnalle luonnollinen investointikohde. Kalajoelta on hyvät ja helpot yhteydet valtateille 8 sekä 4 (E75), joiden kautta liikkuu paljon muun muassa tuulivoimakuljetuksia. Ne ovat Havatorin erikoiskuljetusyksikön toiminnan keskiössä.

”Voimme palvella entistä tehokkaammin paitsi satamaliikenteen myös tuulivoiman tarpeita”, kommentoi Havatorin toimitusjohtaja Christoffer Landtman.

”Kalajoen satamassa on tähän saakka ollut ainoastaan materiaalinkäsittelykoneita, joten satamanosturi tuo uutta ulottuvuutta koko sataman toimintaan. Satamanosturin avulla Kalajoen satamassa pystytään jatkossa tekemään muun muassa projektikuormauksia sekä muita vastaavia satamaliiketoiminnan nostoja.”

”Havatorin nosturi mahdollistaa meille kilpailun lisääntyvän tuulivoimarakentamisen yhtenä logistisena keskipisteenä. Uskon, että voimme nyt satamanosturin, erinomaisten maantieyhteyksien ja laajennettavien varastokenttien avulla tarjota Kalajoen sataman kautta koko toimitusketjun kattavaa, sujuvinta sekä kustannustehokkainta palvelua tuulivoima- ja projektitoimittajille. Sataman toiminnalle oli erittäin tärkeää, että Havator valitsi satamamme nosturin sijoituspaikaksi”, Kalajoen Satama Oy:n toimitusjohtaja Petri Nikupeteri toteaa.

Havatorilla on satamanostoliiketoimintaa Suomessa Kalajoen sataman ohella Kemin Ajoksen ja Oulun Vihreäsaaren satamissa. Havator toimii kaikissa satamissa nostopalveluita tarjoavana yrityksenä satamaoperaattoreiden alaisuudessa.

Lue myös: Metsä Fibre ja Havator esisopimukseen.