Uutiset

Työkoneet

Green Master Oy uusiin toimitiloihin Oulussa

Green Master -pyöräkuormaajia ja Sunward-kaivukoneita maahantuova ja jälleenmyyvä Green Master Oy on muuttanut uusiin toimitiloihin Oulussa. Kasvaneen kysynnän johdosta tämä tuli ajankohtaiseksi. Liike avattiin jo keväällä, mutta viralliset avajaiset järjestetään 26.–28. elokuuta. Oulun uuden toimipisteen lisäksi Green Masterilla on liike Porvoossa.

Green Master Oy aloitti toimintansa vuonna 2016. Toiminta alkoi Green Master -pyöräkuormaajien maahantuonnilla ja jälleenmyynnillä. Vuonna 2018 tarjonta täydentyi Sunward-kaivukoneilla, joiden maahantuonti tuolloin aloitettiin. Myyntialueena Green Master Oy:llä on koko maa. Jonne Alakiutun kanssa Oulun pisteessä konekauppaa tekee Kaj Lopakka.
Koneiden maahantuonnin ja asiakkaalle toimituksen väliin mahtuu paljon varustelutyötä, jota tehdään niin Oulussa kuin Porvoossa. Kaikki koneet varustellaan Suomen oloihin soveltuviksi ja suomalaisten käyttäjien vaatimusten mukaisiksi. Myynnin lisäksi tehdään koneiden huoltoja ja varusteluja. Kauppaa tehdään sopimuksen mukaan myös viikonloppuisin.

Green Master Oy:n uusi toimipiste Oulussa. Liike avattiin jo keväällä, mutta virallisia avajaisia vietetään 27.–28.8. Green Masterin väki toivottaa kaikki tuolloin tervetulleeksi tutustumaan uusiin toimitiloihin sekä koeajamaan uudistuneita Sunward-kaivukonemalleja.

Green Master -pyöräkuormaajat

 Alakiuttu sanoo kiinteistöhuollon olevan Green Master -koneiden tyypillisintä työsarkaa, mutta koneita on hankittu paljon muihinkin tehtäviin, kuten maatalouteen, rakennustyömaille, teollisuuteen, pienyrityksiin ja hevostalleille. Ja edullisen hintansa johdosta koneita tullaan varmasti näkemään myös yksityisten käytössä vaikkapa omakotitalojen pihatöissä tai mökkimaisemissa. Suomeen on toimitettu jo kolmisensataa pyöräkuormaajaa.

Green Masterin mallistossa on viisi kokoluokkaa pyöräkuormaajia painohaarukkaan 2–6 tonnia. Mallimerkinnät ovat 160 (1,6 t/19,36 kW), 809 (2,8 t/25 kW), 810 (2,3 t/18,4 kW), 816 (3,9 t/44,8 kW) ja 825 (5,5 t/55 kW). Mallien nostokorkeudet ovat haarukassa 1,98–3,42 metriä. Kolmeen malliin, 810:een, 816:een ja 825:een, saa myös vaihtoehtoisesti teleskooppipuomiston, jolloin nostokorkeus kasvaa ollen tuolloin suurimmassa mallissa jopa 4,54 metriä.

Kaj Lopakka (vas.) ja Jonne Alakiuttu takanaan erikoisvarusteltu Green Master 825 -kiinteistönhoitokone. Mustanpuhuva kone on varusteltu Green Master Oy:llä. Tässä Special Editionissa on välijäähdytin, takanostolaite, Volvon kiinnike edessä ja takana, puomiston jousto, RST- Steelin valoraudat led-valoilla, radiopuhelin, kännykkäohjattu polttoainetoiminen lisälämmitin ja keskusvoitelujärjestelmä. Lisäksi toimituspaketti sisälsi Rekon takahiekoittimen, kahdet renkaat (traktori- ja palakuvioiset) sekä auran. Kone on jo toimitettu ajoon Oulun seudulle kiinteistönhoitoyritys Ramtor Oy:lle.

Pienimmässä 160-mallissa on suojakatoksellinen turvakaari. Muissa malleissa on kaikissa umpinainen turvaohjaamo lämmityslaitteella. Koneissa on työhydrauliikka vakiona. Suurimmillaan moottorihydrauliikan tuotto on 80 litraa minuutissa. Työlaitekiinnikkeeksi on tarjolla Suomessa tuttuja vaihtoehtoja (Volvo, Kunta jne.).

Green Master Oy toimittaa koneisiin myös työlaitteita. Valinnoissa pitäydytään asiakkaan vaatimuksissa valmistajan suhteen. Mallit 160 ja 810 on toteutettu länsimaisin vaatimuksin. Tehdas on tehnyt paljon teknisiä ratkaisuja suomalaisten ehdotusten pohjalta. Näiden kahden konemallin valmistuksessa on käytetty hyväksi todettuja hydrauliikkakomponentteja, jolloin ajettavuudesta on saatu länsimaisten kuljettajien käteen sopiva.

GM 810 on myydyin malli. Se on tarkoitettu ammattikäyttöön niin kiinteistöhuoltoon kuin piharakentamiseen. Moottorina on Kubotan diesel, joka täyttää Stage V -päästövaatimukset. 810:n siirtonopeus on 20 kilometriä tunnissa. Suuremmilla malleilla päästään jopa 40 kilometriä tunnissa.

Green Master 810 on malliston suosituin. Nostokorkeutta on tarjolla 1,98 metriä, ja teleskooppipuomisella 810T-versiolla jopa 3,23 metriä. Koneen omapaino on 2 300 kilogrammaa.

Sunward-kaivukoneet

Sunwardin kaivukoneet valmistetaan Kiinassa, mutta toimitukset tapahtuvat Belgiasta, jossa Sunwardilla on Euroopan päävarasto. Alakiutun mukaan sieltä saadaan kaikki varaosat Suomeen 24 tunnissa. Sunward on merkittävä tekijä alalla ja valmistaa työkoneita myös muille merkeille.

Kaivukoneita syntyy nykyisin noin 10 000 vuodessa. Merkin koneita painohaarukassa 800 kg–21 t saa Stage V -päästönormit täyttävinä malleina. Suomeen tuodaan tällä hetkellä alle yhdeksän tonnin koneita. Yli 2,5 tonnin kaivukoneissa on proportionaaliohjattu hydrauliikkajärjestelmä ja lisähydrauliikat vakiona.
Sunwardin kaivukoneiden lisäksi Green Master Oy tuo maahan Sunwardin saksilavoja, joita on kolme mallia; 8, 12 ja 14 metrin nostokorkeudella. Sunwardin kaivukoneita on toimitettu Suomeen jo kuutisenkymmentä. Green Master Oy sai viime vuonna Sunwardin tunnustuksen Euroopan nopeimmin myyntiään kasvattaneena Sunward-jälleenmyyjänä.

Maahantuonti, varustelu ja työmaalle

Green Master Oy tuo maahan siis kaikki edustamansa koneet ja varustelee ne niin asiakkaiden vaatimusten kuin pohjoisten olojemme mukaisesti. Pyöräkuormaajiin lisätään yleisimpiä lisävarusteita.

”Suomessa tehtävästä lisävarustelusta huolimatta koneiden hinnat pysyvät edullisella ja kilpailukykyisellä tasolla, tarjoten kuitenkin länsimaisten koneiden ajokokemuksen”, sanoo Alakiuttu.

Konemyynnin ohella Green Master Oy:llä on varaosien verkkokauppa, jossa on tällä hetkellä tarjolla yli 350 varaosaa.Pitkän linjan kiinteistöhuoltomies luottaa Green Master -koneisiin


Jani Mustalahti on tehnyt pitkän päivätyön kiinteistöhuollon parissa. Sittemmin ne hommat ovat vaihtuneet autokorjaamotoimintaan. Jani ei kuitenkaan pystynyt elämään ilman pienkoneita, ja niitähän piti sitten hommata taas uudelleen. Muitakin konemerkkejä kokeiltuaan, päätti Jani kolme vuotta sitten hankkia Green Masterin pienimmän mallin, 160:n. Kone on toiminut hyvin, ilman moitteen sijaa, joten tänä vuonna pikkukone sai kaveriksi 810-mallin. Myös näiden vihreiden koneiden edullinen hankintahinta houkutti. Käyttö on kuitenkin sen verran epäsäännöllistä, että kalliimman koneen hankinta ei tullut kysymykseen. Jonne Alakiuttu on Janille tuttu aikaisemmilta ajoilta, mikä helpotti kaupantekoa.

Mustalahti käyttää koneita paljon itse, mutta myös vuokraa niitä Oulun alueella. Vuokraustietoa löytyy helpoiten linkin www.onsekone.fi takaa. Koneilla tehdään paljon piharakennusta ja talvisin lumensiirtoa. Molemmissa koneissa on ”eurooppalainen” hydrauliikka, mikä saa Mustalahdelta kiitosta. Kunnon hydrauliikka mahdollistaa monien eri työlaitteiden käytön. Niitä Mustalahdella onkin melkoinen setti, kuten kauhoja, trukkipiikkejä, auroja, harjoja ja maakaira. Ja nekin tietenkin kuuluvat vuokrattavien laitteiden listalle.

Jani Mustalahti on juuri pakannut Green Master 810:n kyytiin poissiirrettäväksi työmaalta. Mies pitää koneen alhaista omapainoa etuna (2 300 kg). Se mahdollistaa perävaunukuljetuksen.


Lue seuraavaksi