Uutiset

Työkoneet

GLi Yhtiöt lanseeraa – TALLA-palvelu järjestää taloushallinnon ja lakiasiat

”Idea palvelusta syntyi, kun vuonna 2006 aloimme järjestää kuljetusyrittäjäkoulutuksia”, kertoo toimitusjohtaja Vesa Koivula GLi Yhtiöistä. ”Havaitsimme silloin selkeän kysynnän ja tarpeen taloushallinto- ja lakiasiainpalveluille, jotka olisi suunnattu räätälöidysti kuljetusyrittäjille. Tehokkaasti toimivalla taloushallinnolla ja kustannuslaskennalla on tärkeä rooli PK-sektorin kuljetusyrityksissä. Yrityksillä, joilla taloushallinto on hyvässä hoidossa, erottuvat joukosta menestyjinä.”

Toimintaa varten perustettiin vuoden 2008 alussa GLi Service Oy. Palvelukonseptin, johon tuli myös kehitysrahaa Tekesiltä, kehitys lähti liikkeelle heti soveltaen sitä yritysryppään omiin yhtiöihin. ”Nyt tämä aivan uudella tavalla rakentuva palvelukonsepti on valmis markkinoitavaksi”, kertoo Koivula.

Taloushallinto

Keskeinen asia TALLAn kirjanpidossa on täysin sähköiseen tallennukseen perustuva tietojärjestelmä. Kirjanpitäjä Minna Martikainen kertoo sähköisessä muodossa toimimisen olevan nopein ja tehokkain tapa toimia. ”Perinteisesti yrittäjä on kerran kuukaudessa vienyt tositteet kirjanpitäjälle. Näistä on saatu mahdollisesti raportti jollakin viiveellä, yleensä viikkojen kuluttua. Nyt sähköisessä järjestelmässä on mahdollista saada lähes reaaliaikainen tieto taloustilanteesta, joka antaa uusia mahdollisuuksia hoitaa pienenkin yrityksen taloutta entistä järkevämmin.”

Yrittäjä voi seurata yrityksensä taloustilannetta Internetin välityksellä eikä se vaadi kuin järjestelmän tunnussanat ja tavallisen Internet-selaimen nettiyhteyden lisäksi. Järjestelmä tuottaa tiedoista myös graafiset kuvaajat, joista pääsee helposti ja selkeästi käsitykseen numeroarvoista ja muutoksien suuruudesta.

”Tavoitteemme on ollut saada raportoinneista mahdollisimman selkeämuotoisia, jolloin asiaan vihkiytymätönkin pääsee nopeasti ja helposti käsitykseen talouden tilasta”, huomauttaa Martikainen. Raportointi tapahtuu normaalisti kuukausittain. Sitä voidaan myös räätälöidä asiakkaan tarpeisiin soveltuvaksi.

Parhaiten järjestelmä toimii sähköisillä laskuilla. Paperisetkaan versiot eivät ole ongelma, sillä ne skannataan sähköiseen muotoon arkistoitavaksi. Sähköisen toimintaympäristön ansiosta kirjanpidon toimien hoitaminen voidaan tehdä niin Helsingin kuin Tampereen toimipisteistä samaan tietokantaan.

Peruspaketti on tehty selkeäksi ja siihen sovitaan kiinteä kuukausimaksu, johon sisältyvät kaikki normaalit ja lakisääteiset asiat. Siihen sisältyy: kirjanpito, palkanlaskenta, laskutus, viranomaisraportointi, muu raportointi sekä opastus ja neuvonta.

Lakiasiat

Yhtiön palveluksessa on myös lakimies Tiina Tähtinen, joka toimii taloushallinnon tukena, mutta palvelee myös yksittäisten asioiden hoitajana. Yritysten lakiasioita hoidetaan yritysten perustamisesta lähtien. Mikäli yritystoiminnan kestäessä yhtiömuodon muutos tulee ajankohtaiseksi, kannattaa lakimiehen apuun kääntyä. Apu erilaisten sopimusten laadintaan ja niiden kommentointi sekä apu sopimusneuvotteluissa kuuluvat palveluihin.

”Kaikki yksittäisen kuljetusyrittäjän lakiasiat voimme ottaa hoitaaksemme”, lupaa Tähtinen. ”Mikäli oma asiantuntemus ei yksittäisen tapauksen hoitamiseen riitä, etsimme asiakkaalle asiantuntevan avun asiantuntijaverkostostamme.”

”Erityisesti kirjanpitoasiakkainamme olevien yritysten lakiasiat hoituvat helposti ja joustavasti, sillä luottamuksellinen asiakassuhde on jo olemassa, ja tunnemme yrityksen talouden, toiminnan ja toimintaedellytykset. Useissa toimeksiannoista tarvitaan aineistoa kirjanpidosta jolloin pystymme toimimaan tehokkaasti, sillä käsiteltävät asiakirjat löytyvät tietokannasta skannattuina eikä niiden etsimiseen kulu aikaa. Palvelut löytyvät saman katon alta ´yhden luukun periaatteen´ mukaisesti.”

TALLA-palvelu lanseerataan toukokuun alussa Kuljetusnäyttelyssä, jossa GLi Yhtiöiden osaston numero on 2E31.

GLi Yhtiöt koostuu viidestä yhtiöstä:

– GLi Logistics Oy kouluttaa kuljettajia ja kuljetusyrittäjiä
– GLi Express Oy vuokraa kuljettajia ja on kuljetusliike
– GLi Service Oy tarjoaa TALLA-palvelua, talous- ja lakiasiainhoitoa
– GLi Reval OU toimii Virossa GLi Yhtiöiden sisaryrityksenä
– Roolikool OU on GLi Yhtiöiden ostama yhtiö, joka toimii Virossa koulutuspalvelujen tuottajana

www.gli.fi

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi