Uutiset

Työkoneet

Fassi luottaa suomalaiseen teräkseen

Italialainen Fassi Gru S.p.A on yksi maailman johtavista autonostureiden valmistajista, joka käyttää edistyksellisiä materiaaleja taatakseen tuotteiden ominaisuudet kaikissa olosuhteissa. Italialainen nosturivalmistaja asetti käytettäville materiaaleille uuden, tutkimusprojektissa ilmenneen sitkeysvaatimuksen. Parhaiten uuden vaatimuksen täytti Ruukki Optim 700 MC Plus –teräs, jota käytetään jatkossa yrityksen valmistamissa nostureissa.

”Hyvillä poikittaisilla sitkeysominaisuuksilla voimme taata nosturin suorituskyvyn kaikissa olosuhteissa ja lämpötiloissa ympäri maailman”, kertoo tutkimus- ja tuotekehityspäällikkö Rossano Ceresoli Fassi-konserniin kuuluvasta O.ME.FA S.p.A -yhtiöstä.

”Suurin ongelma nosturin valmistuksessa on rakenteen taipuminen. Ennen nosturit olivat lyhyitä ja painavia, mutta lujien terästen ansiosta nostopuomit ovat kevyempiä ja pidempiä, jolloin taipumisen on oltava täysin hallinnassa”, kertoo Ceresoli ja jatkaa:

”Nostureissa käytettäviltä teräksiltä vaaditaan lujuutta, sitkeyttä, hyviä hitsaus- ja taivutusominaisuuksia yhdessä homogeenisten fysikaalisten, kemiallisten ja mekaanisten omaisuuksien sekä vähäisen paksuuden vaihtelun kanssa.”

Lue seuraavaksi