Uutiset

Työkoneet

Euroopan ensimmäiset Tadano GR-1000EX-4 nosturit Havatorille

Tadano

Ensimmäiset neljä Eurooppaan toimitettua Tadano GR-1000EX-4 Rough Terrain ajoneuvonosturia luovutettiin Havator AB:lle Luulajassa, Ruotsissa kesäkuussa 2022. Koneet myytiin Tadanon suomalaisen maahantuojan Rotator Oy toimesta.

Havator on Pohjoismaiden suurin nostopalveluita, erikoiskuljetuksia ja raskassiirtopalveluita tarjoava yritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

Kuvassa Tadanoita vastaanottamassa Havator Ab:n Bengt Hedlin ja Adam Wayman ja luovuttamassa Tadano Scandinavian Pertti Isokorpi, sekä etualalla olevat Rotatorin Kai Huttunen ja Vesa Valtonen.

Ulottuvuutta, nostokykyä ja helppoa käsiteltävyyttä

GR-1000EX-4:ssä on 51-metrinen viisiosainen puomi. Kahdella teleskooppisylinterillä varustettu nostopuomi laajenee sisään vedetystä täysin ulos vedettyyn 170 sekunnissa. Tämän 100 tonnin nostokapasiteetilla varustetun autonosturin kokonaiskorkeus kuljetusasennossa on noin 3,8 metriä, kokonaisleveys 3,35 metriä ja kokonaispituus hieman alle 15,2 metriä. 55 tonnin kokonaispaino tekee siitä myös suhteellisen helpon kuljettaa. Tadano Ltd on paitsi suurin japanilainen nostureiden ja henkilönostinten valmistaja, myös yksi maailman suurimmista nosturivalmistajista.

Bengt Hedlin

”Uuden Tadano Rough Terrain GR1000EX-4:n käyttö on helppo oppia ja sitä on myös helppo ajaa”, sanoo Havatorin Pohjois-Ruotsin aluejohtaja Bengt Hedlin.

”Voimme laittaa kenen tahansa nosturikuljettajan ajamaan tätä uutta Rough Terrain Tadanoa ongelmitta. Kaikkien nosturimerkkien kohdalla tilanne ei välttämättä ole sama. Tadano GR1000 on myös tarvittaessa helppo kuljettaa työmaalle. Se on kompakti sekä nopea ja helppo siirtää. Me ja myös Havatorin asiakkaat arvostamme lisäksi Tadanon luotettavuutta. Etenkin täällä melko pohjoisessa meillä on välillä haastavat sääolosuhteet. Ulkolämpötila voi olla mitä tahansa + 35 ja – 40 asteen väliltä ja Tadano GR suoriutuu näissä olosuhteissa hyvin”, Bengt kertoo.

”Hyvät kokemukset Tadano Rough Terrain ajoneuvonostureista auttoivat päätöksessä investoida uuteen isompaan Tadanoon. Uskomme, että alhaisempien huolto- ja korjauskustannusten, alhaisempien polttoainekustannusten ja erittäin hyvän jälleenmyyntiarvon vuoksi nämä nosturit eivät ole viimeisiä Tadano Rough Terrain -nostureita”, jatkaa Bengt.

”Jos kuljettajan valittavissa on Tadano Rough Terrain ajoneuvonosturi tai joku muu merkki, hän valitsee aina Tadano RT:n”, toteaa työnjohtaja Adam Wayman Havator Luleåsta. ”Se on todella helppokäyttöinen, siinä on tarkat liikkeet ja työkohteessa kuljettajan ei tarvitse poistua ohjaamosta. Myös taakan kantamismahdollisuus on joskus arvokas ominaisuus.”

Aikaisempi kokemus Tadano-ajoneuvonosturipäätöksenteon tukena

Tadano

Havatorilla on pitkä ja hyvä kokemus Tadano RT -nostureista. ”Kalustossamme on useita GR-nostureita. Vanhimmat ovat 2004 vuosimallin Tadano GR 700-nostureita, jotka ovat edelleen ajossa joka päivä ilman ongelmia”, kertoo Havatorin kalustopäällikkö Joakim Mette. ”Nyt tarvitsimme isomman RT-nosturin ja uskomme Tadano GR1000-EX-4 -nostureiden olevan yhtä luotettavia ja kustannustehokkaita kuin aikaisemmat Tadanon valmistamat RT-nosturit. Tiedämme myös, että voimme aina luottaa Rotatorin ja Tadanon apuun mahdollisissa ongelmatilanteissa tai muissa jälkipalvelutarpeissa”, Joakim päättää.

Suomen Tadano-myynti Tadano Scandinavian käsiin

Oltuaan Tadanon maahantuoja Suomessa yli 51 vuotta, Rotator Oy luopuu Tadanon Suomen maahantuonnista. Siitä sekä jälkipalveluista vastaa jatkossa Tadano Scandinavia. Neljä Havatorille toimitettua Tadano GR-1000EX-4:ää ovat täten toistaiseksi viimeiset Rotatorin myymät Tadano-merkkiset nosturit. Rotator Oy tukee Tadano Scandinaviaa toistaiseksi Suomeen myymiensä Tadanojen jälkipalveluissa. Rotator kiittää Tadanoa näistä hienoista, yhteisistä vuosista ja toivottaa Tadanolle kaikkea hyvää matkallaan kohti yhä parempaa menestystä maailmalla.Lue seuraavaksi