Uutiset

Työkoneet

Epirocilta uusi tunnelipora

Epiroc tuo markkinoille uuden sukupolven tunnelinporauslaitteen, jolla on monipuoliset käyttömahdollisuudet. Epiroc Boomer M20 on maailman ensimmäinen tunnelinporauslaite sisäänrakennetulla hydrauliikalla. Hydrauliikkajärjestelmä, anturit ja kaapelit ovat suojassa laitteen sisällä. ”Uusi konstruktio vähentää suunnittelemattomien tuotantokatkosten riskiä sekä maksimoi käytettävyyden ja suorituskyvyn vaativimmissakin olosuhteissa”, todetaan Epirocilta.

Hydrauliikkaletkujen kulumiset ovat maanalaisten töiden arkea. Putoilevat kivet sekä hydrauliikkaletkujen hankautumiset tunnelin lattiaa ja seiniä vasten kuluttavat letkuja sekä aiheuttavat jatkuvan korjaustarpeen. Boomer M20 -tunnelinporauslaitteen vankka rakenne ja puomien sisällä kulkevat letkut vähentävät letkurikoista johtuvia, suunnittelemattomia tuotantokatkoksia karuimmissakin olosuhteissa.

”Boomer M20 -tunnelinporauslaitetta on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Se on syntynyt perusteellisten tutkimusten ja kenttätestien tuloksena. Boomer M20 on täydellinen valinta kaivosyhtiölle tai urakoitsijalle, jotka haluavat saada kilpailuetua innovaatioista”, kertoo Epirocin tunnelinporauslaitteiden tuotepäällikkö Niklas Berggren.

Laitteen automatiikka, etäohjausominaisuudet sekä digitaaliset porakaaviot varmistavat poraustarkkuuden ja korkean suorituskyvyn.

Turvallisempi työympäristö

Turvallisuus on ollut kulmakivenä Boomer M20:n suunnittelussa. Laitteen ominaisuudet tekevät siitä turvallisen työympäristön operaattoreille.  

”Turvallisuus on ykkösprioriteettimme, ja olemme tehneet paljon työtä parantaaksemme operaattoreiden turvallisuutta entisestään tässä laitteessa”, sanoo Niklas Berggren.

Etäohjausominaisuuden avulla operaattori voi porata turvallisen välimatkan päästä riskialueista ja automaation avulla tuotanto voidaan pitää käynnissä myös vuoronvaihdon aikana.  

Monikäyttöisten ohjainten ansiosta operaattori voi jatkuvasti pitää katseensa työkohteessa. Hytti on rakennettu optimaalisen näkyvyyden varmistamiseksi. Melua sekä tärinää vaimentavien materiaalien ansiosta melutaso on saatu 65 desibeliin. Turvallisten pulttaustyötasojen ansiosta operaattorin ei tarvitse työskennellä tukemattoman kallion alla.

Lisävarusteena akkukäyttöinen ajo

Epiroc jatkaa työtä maanalaisten laitteiden sähköistämisen parissa. Uuden Boomer M20:n voi valita akkukäyttöiseen ajoon tarkoitetulla akselistolla. Akkukäyttöinen Boomer M20 tarjoaa lisäetua koskien terveyttä, huoltoja, ilmanvaihtoa sekä jäähdytystä.

 ”Akkulaturi on sisäänrakennettu laitteeseen eikä operaattorin tarvitse huolehtia siitä. Akku latautuu automaattisesti myös, kun laite on kytkettynä sähköverkkoon poraamisen aikana. Akun suuren kapasiteetin ansiosta Boomer M20:llä on erittäin suuri toimintasäde”, kertoo Niklas Berggren.

Tunnelinporausta uudesta perspektiivistä

”Teemme tätä työtä, koska rakastamme perustavanlaatuisten ongelmien ratkaisemista. Saamme energiaa tarkastellessamme asioita uudesta näkökulmasta. Boomer M20 on hieno esimerkki siitä, miten innovaatioilla voidaan parantaa maailmaa”, sanoo Epirocin pääjohtaja Helena Hedblom.


Lue seuraavaksi