Uutiset

Työkoneet

Epirocilta uusi purkuleikkuri

Epirocin purkulaitemallisto täydentyy uudella CB 4500 -purkuleikkurilla. Se on tarkoitettu käytettäväksi 40–55 tonnin peruskoneissa. Suhteellisen keveän rakenteensa johdosta sitä voidaan käyttää myös pitkäpuomisissa koneissa. Laite soveltuu pölyisiin olosuhteisiin ja sitä voidaan käyttää myös paikoissa, joissa hydraulisen iskuvasaran käyttö on kiellettyä melun johdosta.

Koneurakoitsijat ympäri maailman ovat panneet merkille Epirocin CB-sarjan purkuleikkureiden hyvät ominaisuudet. Laajasti aukeava kita ja suuri puristusvoima ovat ideaalisia seikkoja, kun puretaan paksuja betoniseiniä tai -perustuksia. Sillä murenevat helposti myös niin palkit kuin ylhäälläkin olevat betonirakenteet.

Suunniteltu tuottamaan

CB-sarjan purkuleikkurit on varustettu kahdella hydrauliikkasylinterillä, ja ne ovat hyvin suojassa. Integroitu kuristusventtiili nopeuttaa työkiertoa. Mallista riippuen murtovoimaa on tarjolla jopa 190 tonnia. Laitteessa on kaksi erikseen liikkuvaa leukaa. Molempien leukojen leikkuuterät ovat vaihdettavissa tai käännettävissä.

Kaikissa CB-sarjan purkuleikkureissa on 360 asteen päättymätön ympäripyöritys. Se mahdollistaa nopean ja tarkan työskentelyn. Jos kita on vinossa murennettavaan kohteeseen nähden, ottaa sisäänrakennettu varoventtiili niin sanotusti ”tyhjät pois” päästäen leuat nopeasti murentamiselle otolliseen kohtaan. Tämä venttiili suojelee niin peruskonetta kuin itse leikkuria.

Laaja valikoima

Uuden CB 4500 -purkuleikkurin murtovoima leukojen kärjessä on 130 tonnia. Leukojen avautuma on 1 400 millimetriä. CB-purkuleikkureita on seitsemän mallia painohaarukkaan 320–7 400 kilogrammaa (omapaino) ja ne on tarkoitettu käytettäväksi 2–85 tonnin peruskoneissa.


Lue myös: RealRental Finlandin ja Epirocin yhteistyön hedelmä – Doosanit purkuvarustuksella


Lue seuraavaksi