Uutiset

Työkoneet

Epirocilta uusi älykäs pintapuolen poravaunu

Epiroc lanseerasi huhtikuussa 2024 uuden radio-ohjattavan SmartROC T30 R pintapuolen poravaunun, joka on rakennettu samalle alustalle kuin äskettäin julkaistu SmartROC T25 R. Rakentamiseen ja louhintaan kehitetty poravaunu on varustettu Epiroc Rig Control System (RCS) -ohjausjärjestelmällä, joka valmistajan mukaan mahdollistaa luokkansa korkeimman teknologia- ja automaatiotason.

”Automatisoidut ominaisuudet yhdessä 19 kilowatin poraustehon, erinomaisen peittoalueen ja loistavien maasto-ominaisuuksiensa kanssa tekevät T30:stä täydellisen kumppanin, joka tarjoaa enemmän porattuja metrejä työpäivää kohden. Operaattoreille uutuus antaa luokkansa korkeimman teknologia- ja automaatiotason, mikä helpottaa arkea”, luvataan Epirocilta.

”Vaikuttavan poraustehonsa ansiosta tämä porauslaite voi helposti työstää myös suuria ja vaativia projekteja. Verrattaessa monipuoliseen pikkusiskoonsa SmartROC T25 R:ään, jonka teho on 14 kilowattia, T30 R voi 19 kilowatin tehollaan toimia myös muissa ympäristöissä. Tämä laajentaa uuden lippulaiva-alustan vaihtoehtoja”, sanoo Epiroc Surface -divisioonan globaali tuotepäällikkö Marcus Leu.

SmartROC T30 R on varustettu älykkäällä porauksen ohjausjärjestelmällä (RCS), mikä helpottaa automaatioratkaisuja. Automaattinen tangonkäsittelyjärjestelmä mahdollistaa poratankojen lisäämisen manuaalisesti tai automaattisesti halutun reikäsyvyyden saavuttamiseksi. Tämä ratkaisu tukee valmistajan lupaamana kestävää ja tasalaatuista työskentelyä ja lisää keskimääräistä tuottavuutta.

RCS mahdollistaa myös pääsyn Epirocin kehittämään reikien paikannusjärjestelmään (HNS), joka takaa porattujen reikien korkeimman laadun ja tekee toiminnasta paljon turvallisempaa ja helpompaa. HNS-teknologia vähentää räjähteiden määrää ja parantaa polttoainetehokkuutta, mikä pienentää osaltaan hiilijalanjälkeä. 

Kattava peittoalue

SmartROC T30 R tarjoaa 45/45 asteen kääntösäteen, joka yhdistettynä 5,7 metriin ulottuvaan puomijärjestelmään antaa laitteelle 24 neliömetrin peittoalueen. Nämä ominaisuudet on yhdistetty pyörityslaitteeseen, joka tarjoaa 360 asteen poraussuunnan, ja puomin geometriaan. Niiden avulla voidaan porata aivan koneen vieressä. Tämä antaa valmistajan mukaan SmartROC T30 R:lle erinomaisen peittoalueen. Laitteelle luvataan luokkansa korkein hyötysuhde peittoalueensa, laajan porausalueensa ja vakautensa ansiosta.

”Matala painopiste, teräksiset telaketjut ja leveä telaväli yhdessä hyvän ohjattavuuden omaavan puomijärjestelmän kanssa, tekevät SmartROC T30 R-poravaunusta erinomaisen maastossa. Tasapainoinen laite tarjoaa operaattorille turvallisen työympäristön ja paremman tuottavuuden”, kerrotaan Epirocilta.

”Erinomainen liikkuvuus, suuri peittoalue ja tehokas COP SC19 HF tekevät tästä poravaunusta erinomaisen ja sopivan haastavimpienkin projektien hallintaan. Lisäksi RCS- ohjausjärjestelmä tukee operaattoria kattavilla automaatio-ominaisuuksilla ja hyödyllisillä poraustiedostoilla, jotka takaavat erinomaisen tuottavuuden”, lopettaa Leu.

Lue seuraavaksi