Uutiset

Työkoneet

Leevi Lamminsivusta Pirkanmaan Vuoden nuori yrittäjä

Nokialainen Leevi Lamminsivu on mainio esimerkki siitä mitä ahkeruudella ja oikealla asenteella voi saavuttaa ikään katsomatta. Hämeenkyröläisen maatilan kasvattina Leevi tottui työntekoon jo nuorena ja oma kiinteistönhuoltoyritys näki päivänvalon vuonna 2016, jolloin nuorukaisella oli ikää vain 14 vuotta. Kiinteistöhuolto Lamminsivu on viiden vuoden aikana kasvanut viisi henkilöä työllistäväksi yritykseksi, joka suorittaa monipuolisia maarakennus-, kiinteistönhuolto- sekä pihaurakointitehtäviä lähinnä Tampereen seudulla. Yrityksen konekanta on kasvanut myös vauhdilla ja uusimpana koneena Lamminsivulla on KH-Koneet Oy:n luovuttama Yanmar Vio23-6 -kaivukone.

Pirkanmaan Vuoden nuori yrittäjä -palkinto on arvostettu titteli, sillä sen myöntävät toiset alan nuoret ammattilaiset. Tänä vuonna palkinnon saanut Lamminsivu on todellakin tittelin arvoinen ja miehen sekä hänen yrityksensä tulevaisuus näyttää hyvin lupaavalta. Yritys on kasvanut tasaisen varmasti ja kaikki investoinnit on mietitty tarkoin riskit sekä koneiden käyttöasteet huomioiden. Yrityksen liikevaihto on noussut noin 300 000 euroon ja henkilökunnan määrä on edelleen kasvussa, ja lisävoimaa tarvitaan varsinkin, kun Leevi itse lähtee suorittamaan varusmiespalvelustaan.

Konemies henkeen ja vereen

KH-Koneet Groupin henkilöstöpäällikkö Noora Pyymäki ja Yanmar Vio:n myynyt Jukka Heiskala kävivät onnittelukäynnillä Pirkanmaan Vuoden nuoren yrittäjän työkohteessa. Leevi Lamminsivu on tyytyväinen saamastaan huomionosoituksesta ja kiittää myös KH-Koneita hyvästä yhteistyöstä.

Leevi Lamminsivu on koko ikänsä viihtynyt koneiden parissa ja traktoriurakointi oli luonnollinen uravalinta jo nuorena. ”Aloitin työt yhdellä traktorilla ja olen kehittänyt palveluvalikoimaa tasaisesti kysynnän mukaisesti. Nyt omaan kalustoon kuuluu kaksi traktoria sekä kaivukone lisälaitteineen, ja urakoiden niin vaatiessa vuokraamme aina tarvittavan määrän koneita tehokkuuden ja työnlaadun varmistamiseksi. Maltillisuus ja hankintojen toteuttaminen lähinnä omalla pääomalla on aina ollut hyvin suunnitelmallista, ja konehankinnoissa korostan luotettavuutta sekä tehokkuutta. Traktori-merkkinä minulla on aina ollut Valtra ja kaivukoneen hankinnassa hyvät kokemukset Yanmarineista vuokrakoneina tekivät uusimman koneen hankintapäätöksestä kohtuullisen helpon”, kertoo Lamminsivu.

Hyvä maine kantaa kauas

Leevi Lamminsivu on aina toiminut työn laatu edellä ja kaikki pienimmätkin tehtävät on hoidettu viimeisen päälle. ”Tällä alalla viidakkorumpu toimii vahvasti ja huonoon työn jälkeen tai palvelun tasoon ei yksinkertaisesti ole varaa. Olemme hoitaneet urakkamme kunnialla ja onnistumisesta kertoo suuri vakioasiakkaiden määrä. Työtehtävämme ovat monipuolistuneet vuosien mittaan huomattavasti ja suuren osan töistä muodostavat nykyään isot kokonaispaketit, sisältäen esimerkiksi kiinteistön maarakennuksen-, pihojen perustus- tai uudistustyöt sekä terassien ja aitojen rakentamiset ja kunnostukset. Olemme myös panostaneet ympärivuotiseen toimintaan ja pihatöiden ollessa tauolla meitä työllistävät esimerkiksi auraus- sekä hiekoitustehtävät ja vaikkapa puunkaadot tai lumenpudotustyöt”, lisää Lamminsivu.

Yanmar liittyy joukkoon

Yanmar Vio23-6 -kaivukone soveltuu ketteryytensä ansiosta mainiosti usein ahtaissa tiloissa suoritettaviin pihatöihin. Hyvä näkyvyys, tarkka ohjaus ja kauhanpyörittimen tuoma liikkuvuus tekevät yhdistelmästä ammattilaisen käsissä todellisen tehopakkauksen.

Lamminsivun harkitsevaiseen tyyliin myös uuden kaivukoneen hankinta oli tarkkaan harkittu. ”Olen omien kokemuksieni kautta mieltynyt Yanmarinin helppokäyttöisyyteen, tarkkuuteen ja kokoonsa nähden mukavaan tehoon. KH-Koneet Tampereen Jukka Heiskala rakensi 2,5 tonnin Yanmar Vio:sta mukavan kokonaistarjouksen ja saimme uutuuskoneen toukokuussa riviin. Työn tarkkuuden vuoksi koneessa on Engconin kauhanpyöritin ja kauhojen lisäksi harkitsemme kouran ja harjalaitteen hankkimista. Yanmarilla on nyt takanaan noin 60 tuntia ja kone on suoriutunut tehtävistään odotetun tehokkaasti hyvin monipuolisissa tehtävissämme”, Leevi korostaa.

Yrittäminen kannattaa aina

Vuoden nuori yrittäjä -palkinto tuli Leeville iloisena yllätyksenä ja mies on hyvin otettu huomioinnista. ”Ilmeisesti olemme tehneet jotain oikein ja hyvä maine on kantanut kauas. Yrittäjän työ on usein vaativaa ja raskasta, mutta juuri haasteista selviäminen tekee yrittäjyydestä hyvin palkitsevaa. En voi kuin suositella yrittäjyyttä myös muille nuorille alaan katsomatta. Avoimella mielellä, ahkeruudella ja kokeneimpien neuvoja rohkeasti kysymällä pääsee jo pitkälle”, rohkaisee Lamminsivu muita yrittäjyyttä miettiviä.

Lue myös: Minikaivukoneiden sesonki alkamassa – kevät kaivaen tulevi

Lue seuraavaksi