Uutiset

Työkoneet

Ensimmäinen Grove-ajoneuvonosturi Suomeen

Aivan ensimmäinen Grove-nosturi ei sentään ole kysymyksessä, vaan RealMachinery Oy:n ensimmäinen Suomeen toimittama kone. Maassamme on jo käytössä karkean arvion mukaan reilut 150 kyseisen merkin laitetta. Nyt luovutettu uusi Grove GMK 5130-2 päätyi pääkaupunkiseudulle Nostopalvelu J. Helaakoski Oy:lle.

RealMachineryn ensimmäinen Suomeen toimittama Grove-ajoneuvonosturi luovutettiin J. Helaakoskelle elokuun alussa. Grove GMK 5130-2 on 130 tonnin kokoluokan kone. Ulottuvuutta on parhaimmillaan 60 metriä. Konearsenaalin uusin jäsen noudattelee yritykselle tyypillistä suomalaisen sinivalkoista linjaa.

Juha Helaakoski (vas.) ja RealMachineryn Mikko Uusi-Marttila kättelivät uuden koneen luovutuksen päätteeksi. Kauppa on RealMachineryn historian suurin tähän mennessä.

RealMachinery on aloittanut Groven edustuksen 1.4.2016. Toiminta kattaa tämän saksalaismerkin tuotteiden maahantuonnin sekä jälleenmyynnin, huoltopalvelut ja varaosatoiminnot maan laajuisesti. ”Groven edustuksen myötä olemmekin saaneet runsaasti uusia huolto- ja varaosatoimeksiantoja liittyen jo maassa olevaan konekantaan. Panostammekin nyt erityisesti koko maan kattavan huoltoverkoston kehittämiseen taataksemme hyvän palvelun jo Groven laitteita käyttävillekin”, toteaa RealMachineryn toimitusjohtaja Mikko Uusi-Marttila. Keravalla istuva RealMachineryn nostokalustoyksikön myyntipäällikkö Vesa Hakkarainen pitääkin Groven mukaantuloa hyvänä täydennyksenä yrityksen nostokonevalikoimaan. ”Meiltä löytyy nyt runsaasti laitteita erilaisiin nostotehtäviin, kuten nyt nämä Grove-ajoneuvonosturit, Potain-torninosturit, Haulotte-henkilönostimet ja kuorma-autoalustaiset Palfinger-henkilönostimet”, laskeskelee Hakkarainen.

 

”Nyt tehty kauppa Helaakosken kanssa on RealMachineryn historian suurin yksittäinen konekauppa tähän mennessä”, mainitsee Uusi-Marttila ja sanoo arvostavansa Helaakosken luottamusta RealMachineryn ja Groven yhteistyöhön. ”Näin saatu referenssi on erittäin hyvä lähtölaukaus toiminnalle”, tuumaa Uusi-Marttila.

Kaupat Baumassa

Koneluovutukseen kuuluu myös yhden päivän käyttökoulutus. Tässä RealMachineryn Simo Kotiluoto (oik.) perehdyttää J. Helaakosken kuljettajaa Jukka Kouvolaista uuden koneen toimintoihin.

RealMachineryn osalta voidaan todeta Groven yhteistyön alkaneen vilkkaasti. Huhtikuun alussa solmittu maahantuontisopimus poiki lukkoon lyödyn kaupan jo kuun puolessa välissä Saksan Bauma-messuilla. ”Silminnähden tyytyväiset Groven miehet ottivat tilauksen ilolla vastaan ja lupasivat laitteelle nopean toimituksen koneen räätälöinnistä huolimatta”, kertoo Vesa Hakkarainen. Kokonaan J. Helaakosken vaaleansiniseen sävyyn maalattu ajoneuvonosturi saatiinkin maahan jo elokuun alussa ja laite luovutettiin saman tien asiakkaalle. Luovutuksen yhteydessä suoritettiin virallinen nostolaitteen käyttöönottotarkastus sekä päivän kestävä käyttöönottokoulutus. RealMachineryn nostokoneiden huolloista ja käyttökoulutuksista vastaa paikalla ollut Simo Kotiluoto.
Nostopalvelu J. Helaakoskella on koneilla pääosin vakiokuski ja tämä uusi 130 tonnin Grove GMK 5130-2 päätyi Jukka Kouvolaisen käskytettäväksi.  Jukalla on yli kymmenen vuoden kokemus nostokoneista eikä tämä ole ensimmäinen Grove, jonka puikoissa hän operoi. Lyhyen tuttavuuden jälkeen Jukka kehuu uuden koneen hyvää hydrauliikkaa sekä ohjaamon ilmastointilaitetta. Toiminnot ovat täsmällisiä ja useiden liikkeiden ajo samanaikaisesti onnistuu ilman, että jotkin liikkeet tällöin hidastuisivat. Ilmastointilaite puolestaan toki lisää viihtyvyyttä, mutta etenkin parantaa turvallisuutta koko nostotyömaalla, kun kuljettaja on kokoajan ”hyvässä vireessä”.

Näytön paikka

Nostopalvelu J. Helaakosken toimitusjohtaja Juha Helaakoski pitää Grovea luotettavana merkkinä ja haluaa näin kokeilla eri merkkejä. Hän tuumasi, että nyt on hyvä tilanne antaa RealMachinerylle näytön paikka ja uskoo, että tämä on vakavasti ja tosissaan asiassa liikkeellä. ”Kauppa vain natsasi”, totesi Juha yksioikoisesti.
Yhden miehen (Juha Helaakoski) ja nosturin yrityksestä vuonna 1989 alkanut toiminta tapahtuu nykyisinkin pääasiassa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Niistä päivistä on Helaakoskelle kertynyt konekantaa jo lähes sata kappaletta, sisältäen nostureita (reilut 50 kappaletta), kurottajia (kymmenkunta), henkilönostimia sekä kuljetuskalustoa. Ajoneuvonostureita ja tela-alustaisia ristikkopuominostureita löytyy painohaarukkaan 30-500 tonnia. Yritys työllistää kuutisenkymmentä henkeä.
Tämä uusi Grove-ajoneuvonosturi on lisäystä tähän satapäiseen konekantaan. ”Kone on varusteltu väriä myöden meidän toiveiden mukaisesti ja se tuli silti hyvin sovitussa aikataulussa”, sanoo Juha Helaakoski tyytyväisenä. Hänen mukaan tämä 130 tonnin nosturi tulee keikkakoneeksi.

Koneen toimittajat ja vastaanottajat yhteiskuvassa. RealMachineryn Mikko Uusi-Marttila (alh. oik.), Vesa Hakkarainen (alh. 2. vas.) ja Simo Kotiluoto (ylh. vas.). J. Helaakosken Juha Helaakoski (alh. 2. oik.), huoltopäällikkö Mika Oksanen (alh. vas.) ja Jukka Kouvolainen (ylh. oik.).

 

Lue seuraavaksi