Uutiset

Työkoneet

Engcon EC-Oilin kysyntä on kasvanut voimakkaasti

Engconin kallistuvan kauhanpyörittäjän tai muiden hydraulisten työlaitteiden kiinnittäminen ja irrottaminen ohjaamosta poistumatta on yhä suositumpaa. Engconin tilastot osoittavat, että EC-Oil automaattisen pikakiinnikejärjestelmän kysyntä kasvaa merkittävästi. Vuosina 2019–2020 Engconin automaattisten työlaitekiinnikkeiden myynti on kasvanut maailmanlaajuisesti 76 prosenttia, mikä osoittaa, että yhdistelmä on suosittu kaikkialla maailmassa.

Kaivukoneala kehittyy jatkuvasti ja kauhanpyörittäjien tai muiden hydraulisten työlaitteiden kiinnittäminen ja irrottaminen poistumatta ohjaamosta on yleistymässä. Kiinnostus EC-Oilia kohtaan on kasvanut merkittävästi. Kahden viime vuoden luvut osoittavat, että Engconin työlaitekiinnikkeiden, joissa EC-Oil on Engcon-kauhanpyörittäjän alapuolella, myynti on kasvanut maailmanlaajuisesti jopa 76 prosenttia. Yhä useammat kaivukoneurakoitsijat valitsevat myös EC-Oilin Engconpyörittäjän yläpuolelle, jotta he voivat kiinnittää ja irrottaa sen poistumatta ohjaamosta. Vastaavaa kehitystä on tapahtunut Engconin EC-Oil-työlaitekiinnikkeissä, joiden myynti on kasvanut merkittävästi ajanjaksojen 2019–2020 ja 2020–2021 välillä.

”Nämä luvut puhuvat puolestaan. Yhä useammat ymmärtävät, kuinka hyödyllistä on voida kiinnittää ja irrottaa Engcon-kauhanpyörittäjä ja muut hydrauliset työlaitteet poistumatta ohjaamosta. Heidän ei myöskään tarvitse painiskella paineistettujen ja likaisten manuaalisten liitosten kanssa”, sanoo Engconin tuotepäällikkö Martin Engström.

Martin Engström jatkaa, että kiinnostus EC-Oiliin yhdessä Engconin hydraulisten työlaitteiden kanssa kasvaa ympäri maailmaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, sillä tiedämme, että tämä parantaa tuottavuutta, mukavuutta ja turvallisuutta.”

EC-Oil -varustelussa voimakasta kasvua myös Suomessa

Yksi pitkäaikaisimmista Engconin käyttäjistä on länsisuomalainen Sundström Ab. Maarakennus- ja kuljetuskaluston lisäksi yrityksellä on oma radanrakennuskalusto, johon sisältyy myös monipuolinen, ratavarusteltu kaivukonekalusto.

Yksi uusimmista ratakoneista on Doosan DX210W. Koneessa on täydellinen Engcon-varustelu, Engcon EC226-kauhanpyörittäjä, MIG2-kahvat, turvakiinnikkeet ja DC2-käyttöjärjestelmä. Engcon-pyörittäjän ylä- ja alapuolella on EC-Oil.

Koneen kuljettaja Jimmy Klemets kertoo olevansa erittäin tyytyväinen EC-Oil -varusteluun. Päivittäin hydraulisten ja mekaanisten työlaitteiden vaihtoja voi olla muutamasta jopa kahteenkymmeneen vaihtoon. Toisaalta raskaisiin nostoihin tai kynsikauhalla kaivamista varten Jimmy irrottaa nopeasti koko Engcon-kauhanpyörittäjän

”Ratatöissä käytän monia lisälaitteita, joissa tarvitaan EC-Oilia. Näitä ovat rapikauha, kiskonkäsittelylaite, pölkynkäsittelylaite ja harjalaite. Engconista on vain positiivista sanottavaa. EC-Oil tuo huomattavasti lisää tehokkuutta ja nopeutta. Kun pitää huolen siitä, että öljyliitin pysyy puhtaana, ongelmia ei ole. Meillä on lähes kaikkiin hydraulisiin työlaitteisiin asennettu EC-Oil lohkot, myös itse valmistamiimme”, kertoo Jimmy.

Pori-Mäntyluoto-rataprojektin työnjohtaja Tomas Sundström kertoo, että kaikissa yrityksen ratakoneissa on kallistuva Engcon-kauhanpyörittäjä.

”Ilman Engconeita näitä töitä ei voisi nykypäivänä tehdä. Engconit ovat toimineet hyvin. Oma kokemukseni niistä on noin kymmenen vuoden ajalta”, kertoo Tomas.


Lue seuraavaksi