Uutiset

Työkoneet

Sundström palvelee monipuolisesti ja laadukkaasti

Sundström Ab Oy on pedersöreläinen perheyritys, joka on kasvanut yli 130 henkilöä työllistäväksi innovatiiviseksi infra-alan edelläkävijäksi.

Sundströmin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa ja toiminta perustuu monen vahvan tukijalan varaan. Maarakennus, radanrakennus, asfaltointi, murskaustoiminta ja kuljetukset muodostavat toisiaan täydentävän monipuolisen perustan, joka tukee vankasti yrityksen kokonaistoimintaa. Tärkeänä periaatteena yrityksellä on myös aina ollut panostus laadukkaaseen kalustoon ja nyt Vimelco Oy:ltä hankitut Ore Sizer-murskain ja Powerscreen Warrior -seula täydentävät mainiosti Sundströmin kattavaa konekantaa.

Sundström on tunnettu tehokkuudestaan sekä aikataulujen pitävyydestä, ja merkittäviä tekijöitä onnistumisessa ovat konekannan laajuus ja monipuolisuus, omat louhokset sekä osaava henkilökunta. Vuonna 2020 yritys suoritti yli sata eri projektia, joista suuri osa mittavia. Koronatilanteesta huolimatta vuosi oli työntäyteinen, ja yrityksen koko henkilökunta- ja konekapasiteetin käyttöaste oli erittäin korkea. Sundström onkin totuttuun tyyliinsä investoinut kasvuun runsaasti ja viime vuonna panostus oli erityisesti murskauspuolella, kun taas tänä vuonna maarakennus- ja ratatoiminta ovat sijoitusten ykkösprioriteetteja.

Oma kalusto ja toimipaikat takaavat tehokkuuden

Sundström käyttää maarakennuksessa ja muissa toimissaan nykyaikaisinta konekantaa sekä alan teknisen kehityksen kärkituotteita, kuten 3D-ohjausjärjestelmiä.

Sundströmin toiminnassa on rohkeasti panostettu oman kaluston määrään ja tämä korostuu erityisesti ratapuolen toiminnassa. Yrityksellä on esimerkiksi viisi kiskokonetta, tukemiskoneita ja sepelivaunuja, mikä näkyy sekä työn laadussa että nopeudessa. Samaa periaatetta käytämme kaikilla toimialoillamme, ja kuusi louhosta, kaksi murskausasemaa sekä kaksi asfalttiasemaa takaavat tehokkuuden yhdessä nykyaikaisinta alan teknologiaa hyödyntävän, lähes sata raskasta työkonetta sisältävän konekalustomme kanssa”, kertoo Sundströmin toimitusjohtaja Tommy Wikman.

”Projektimme muodostuvat nykyään suurelta osin Väyläviraston, ELY-keskusten, kuntien, kaupunkien ja teollisuuden tehtävistä, joissa yhdistävänä tekijänä on tarkat laatukriteerit ja haastavat aikataulut. Laaja palvelurepertuaarimme yhdistettynä integroituun toiminnanohjausjärjestelmään takaa tehokkuuden, ja töiden laadusta kertovat meille myönnetyt RALA-pätevyys sekä sertifikaatti.”, Wikman lisää.

Korkea asiakastyytyväisyys

Sundström Ab Oy:n Jonas Törnqvist, Jonas Thylin sekä Tommy Wikman lupaavat perinteisen perheyhtiön jatkavan luotettavuuteen ja ahkeruuteen perustuvalla toimintatavalla myös jatkossa.

Sundströmin toiminnan laadusta kertoo hyvin myös erittäin pitkäaikaiset asiakassuhteet. ”Meillä on paljon asiakkaita, joiden kanssa yhteistyö on jatkunut jo vuosikymmeniä. Oman toiminnan laajuus sekä luotettavat alihankintakumppanit mahdollistavat myös erittäin suurien projektien suorittamisen yhden sopimuksen kautta, mikä on asiakkaalle sekä helppoa että kustannustehokasta. Täydennämme palveluitamme sekä konekantaa asiakkaiden vaatimusten täyttämiseksi ja viime aikoina olemme tehneet merkittäviä investointeja”, korostaa yksikönjohtaja Jonas Thylin.

Vimelcon palvelu pelaa

Sundström on radanrakennuksen edelläkävijä, jonka oma konekanta mahdollistaa kokonaisprojektien tehokkaan suorittamisen.

Sundströmin oman toiminnan korkeat kriteerit asettavat luonnollisesti myös yritykselle kalustoa toimittaville yhtiöille riman korkealle. ”Käyttämämme konekannan täytyy olla sekä tehokasta että toimintavarmaa ja jälkimarkkinointipalveluiden tulee toimia saumattomasti. Vimelco on täyttänyt kaikki nämä kriteerit, ja palvelu on toiminut ilman turhaa byrokratiaa. Vimelcolta hankkimamme Oresizer OM 120 -keskipakomurskain on vastannut odotuksiimme sekä tehokkuuden ja lopputuotteen laadun suhteen. Murskaimen tehokkuus edeltäjäänsä verrattuna on kasvanut noin 30 prosenttia ja kiviaineksen muotoarvo on ollut huippuluokkaa. Säädettävyys on ollut tarkkaa sekä helppoa, ja tarvittaessa Vimelcon Vesa Liimatalta on saanut neuvoja hyvin nopeasti”, kiittelee Sundströmin murskausvastaava Jonas Törnqvist.

Vimelcolta hankittu Oresizer OM 120 -keskipakomurskain vastaa Sundströmin korkeisiin vaatimuksiin niin tehokkuuden, luotettavuuden sekä lopputuotteen laadukkuuden kau

”Hyvien kokemusten ansiosta olemme hankkineet Vimelcolta myös Powerscreen Warrior 600 -suorasyöttöseulan, joka tulee kehittämään erityisesti kiertotaloustoimintaamme. Mobilli seula soveltuukin erityisen hyvin niin kierrätykseen, pilaantuneiden maa-aineksien, mullan sekä kompostin käsittelyyn, ja luonnollisesti sillä hoituvat myös tavallisten kivi- ja maa-ainesten käsittely. Seula otetaan käyttöön lähiaikoina ja se täydentää palveluvalikoimaamme onnistuneesti”, Törnqvist korostaa.

Perheyrityksen parhaat piirteet

Sundström Ab Oy on mainio esimerkki kotimaisen perheyhtiön toimivuudesta ja muuntumiskyvystä nopeastikin vaihtuvissa toimintaympäristöissä. ”Yritys kunnioittaa perinteitään ja niiden kautta saavutettua menestystä, mutta samanaikaisesti kehitämme toimintaamme nykyajan vaatimusten mukaisiksi. Monen tukijalan rakenne sekä nopea reagointikyky ovat osoittautuneet toimiviksi myös korona-aikana ja vahva panostus kiertotalouteen on myös ollut onnistunut strategia. Jatkossa tulemme edelleen keskittymään kotimaan toimintaan ja mobiilien yksiköiden lisäys tarjoaa meille runsaasti uusia mahdollisuuksia. Vuosi 2021 on lähtenytkin hyvin vauhdikkaasti liikkeelle ja yritys jatkaa eteenpäin Hans-Erik Sundströmin jo 60-luvulla luomien periaatteiden mukaisesti”, Wikman päättää.

Lue myös: Jätteen esikäsittelylaitos H.Koskinen Oy:lle Perniöön

Lue seuraavaksi