Uutiset

Työkoneet

Edeco-Toolsilta laatukoneet pumpuista pyöräkuormaimiin

Viime vuoden syksyllä tapahtui konekaupan kannalta merkittävä muutos, kun Edeco Tools Oy:stä tuli Euroopan ensimmäinen yksityisomistuksessa oleva koko Wacker Neusonin mallistoa myyvä toimija. Muutoksen myötä Edecon tuotevalikoima laajeni erittäin laajaksi ja se kattaa koneet pienkoneista aina 15 tonnin tela-alustaisiin kaivukoneisiin. Muutos vaati luonnollisesti suuremmat toimitilat ja Edeco-Tools sijaitsee nykyään loistavalla kauppapaikalla Vantaan Viinikkalassa aivan Kehä III:n ja kolmostien tuntumassa

Vantaa Porraskujalla sijaitsevat Edeco-Toolsin toimitilat soveltuvat mainiosti konekaupan vaatimuksiin, sillä yli tuhannen neliön sisätilojen lisäksi suurella tontilla mahtuu vaikkapa kokeilemaan kaivukoneiden toimintaa myös käytännössä. Toiminnan laajuus näkyy kaikessa ja myyntipäällikkö Tuomas Järvinen kertookin, että Edecosta asiakas saa kevyen ja joustavan organisaation parhaat puolet yhdistettynä suuren talon valikoimaan.  ”Meillä asiakas pystyy yhdellä käyntikerralla saamaan konehankintansa kerralla kuntoon ja samalla tavoin myös huolto- ja varaosapalvelut hoituvat Edecon tyyliin mutkattomasti ja joustavasti”, kertoo Järvinen.

”Siirsimme pitkäaikaisen ja tunnetun pienkoneiden jälkimarkkinointiosaamisemme suoraan myös raskaalle konepuolelle ja asiakastyytyväisyys on ollut todella korkeaa luokkaa. Meillä on esimerkiksi lähes kaikki yleisimmin tarvittavat varaosat suoraan hyllyssä ja tarvittaessa toimitamme varaosat vaikka suoraan työmaalle”, jatkaa Järvinen. Taustalla palvelukonseptia täydentävät myös kahdeksan jälleenmyyntipistettä sekä 12 sopimushuoltopistettä kautta maan. Myös yrityksen oma huoltoajoneuvokalusto on kunnossa ja Järvinen takaakin, että apua on ripeästi saatavilla.

Wacker Neuson on tullut tunnetuksi maantiivistyksen edelläkävijänä ja vuosien mittaan Suomeen on myyty jo tuhansia tiivistimiä vaativiin tehtäviin. Wacker Neusonin tunnettu kestävyys ja luotettavuus perustuvat saksalaiseen laatuun sekä moottoritehoon, joka riittää vaativimpiinkin töihin myös matalilla kierrosluvuilla. Wacker Neusonin tuotteet ovat suosittuja ammattilaiskäytössä myös kovan iskuvoimansa ansiosta ja erityisesti rakennusyritykset sekä konevuokraamot arvostavat tiivistimien laatua. Wacker Neuson on tälläkin alalla kehityksen kärjessä ja tarjolla on myös kauko-ohjattavia sekä rinnakkaismalleja.

Wacker Neusonin roudansulattajat valmistetaan Yhdysvalloissa ja maan tavan mukaisesti koneet ovat rakenteeltaan erittäin kovaa tekoa. Myyntipäällikkö Tuomo Heikura kertoo sulattajien olevan urakoitsijoiden sekä vuokraamoiden suosikkeja kestävyytensä ja tehonsa vuoksi. ”Wackerit on tehty ammattikäyttöön, mikä näkyy rakenteen lisäksi esimerkiksi nostokorvien sekä vetoaisan jämeryydessä. Roudansulatuksen lisäksi konetta käytetään yhä enemmän myös betonin kuivauksissa vaikkapa siltatyömailla ja mahdollista on myös laajojen kattopinta-alojen turvallinen ja hellävarainen lumensulatus”, jatkaa Heikura koneiden käyttömahdollisuuksista.

Wacker Neusonin kaivukonevalikoima on erittäin laaja ja se sisältää niin pyörä- kuin tela-alustaisia koneita aina 15 tonnin kokoluokkaan saakka. Suurempienkin koneiden myynti on lähtenyt lupaavasti käyntiin ja Järvinen arvioi tämän vuoden aikana myytävän kaikkiaan nelisenkymmentä Wacker Neusonin kaivukonetta Suomeen. Merkki kulkee myös teknisessä kehityksessä alan kärjessä, josta uusimpina esimerkkeinä toimivat uudistunut kymppitonnin luokan pyöräkone sekä 1,5–5 tonnin koneisiin saatavia oleva edistyksellinen jopa 15 asteen vaunun kallistusmenetelmä, jolla työn tehokkuus sekä työergonomia saadaan säilymään myös vaativimmissa maasto-olosuhteissa. ”Wacker Neusonien hydrauliikan teho sekä tarkkuus ja luotettavuus ovat miellyttäneet suomalaisia ja samoin koneiden huoltoystävällisyys ja esimerkiksi kipattava ohjaamo on kerännyt runsaasti kiitosta vaativimmiltakin asiakkailta”, jatkaa Järvinen.

Urakoitsijalle tai vaikkapa konevuokraajalle Edeco on todellinen konemiehen tavaratalo. Esimerkiksi suurtakin rakennusurakkaa varten saa talosta lähes kaikki vaadittavat työkoneet kertakäynnillä. Pyöräkuormaimissa valikoima kattaa kokoluokat kahdesta kuuteen tonniin ja myös uusi seitsemän tonnin kone on pian saapumassa markkinoille. Myös pyöräkuormaimissa Wacker Neusonien laadukkuus, tehokkuus ja huoltoystävällisyys korostuvat, mikä näkyy hyvänä hinta–laatusuhteena. ”Wacker ei ole markkinoiden edullisin kone, mutta pitkäaikaisessa käytössä se maksaa itsensä hyötysuhteen kautta jo nopeasti takaisin”, korostaa Järvinen.

Valikoimaa täydentävät mainiosti myös tela- ja pyöräalustaiset dumpperit aina kymppitonnin hyötykuormaan, kuuden metrin korkeuteen nostavat kurottajat, liukuohjattavat kuormaimet sekä kaksivalssijyrät. Wacker Neusonin jyräuutuus tottelee mallinimeä RD27 ja valssin leveydeksi voi vajaan kolmen tonnin painoiseen koneeseen valita joko 100 tai 120 senttiä.

Edeco-Tools on edelleen nimensää mukaisesti myös työlaitteiden asiantuntija ja valmiina hyllystä löytyy runsas valikoima rakennus- ja urakointikohteissa vaadittavia koneita. Työn tehokkuuden ja turvallisuuden voi varmistaa esimerkiksi Wacker Neusonin generaattoreilla, sähkövasaroilla, lattiasahoilla, murtovasaroilla, pumpuilla, täryjuntilla, leikkureilla, hiertimillä, vibroilla, valaisimilla, lämmittimillä ja raudoituslaitteilla. Järvinen ja Heikura muistuttavatkin, että keskittämällä hankinnat saman katon alle säästää runsaasti aikaa, vaivaa sekä rahaa.

Järvinen ja Heikura korostavat, että Edecon palvelukonseptin mukaisesti asiakas saa lisälaitteensa ja varusteensa tarkoin omien toiveidensa mukaisesti, eikä häntä ole sidottu tiettyihin merkkeihin. Esimerkiksi kauhat ja kauhankallistimet saa valittua omien mittojen, tottumusten ja käyttötarpeiden mukaan ja Edeco toimii tarvittaessa välikätenä ja hoitaa tarvittavat asennukset. Järvinen on havainnut, että lisälaitteissa suositaan nykyään paljon kotimaisia tuotteita, joiden kestävyys Suomen talvessa on jo todistettu raaoissa olosuhteissa.

Koneiden koekäyttömahdollisuuksia tullaan Vantaan pisteessä kehittämään ja tulevaisuudessa tapahtuva toimitilojen kasvu lisää palveluja entisestään. Järvinen ja Heikura ovatkin reilun puolen vuoden kokemusten jälkeen vakuuttuneita kokonaisratkaisunsa toimivuudesta ja monipuolisen valikoiman tarjoamista mahdollisuuksista niin myyjille kuin asiakkaille. ”Palvelukonseptiamme tullaan varmasti seuraamaan tarkoin, mutta jo nyt voimme taata, että kun tuotteet ja palvelut ovat kunnossa, voi sama talo hoitaa tuotteet tärystä telakoneeseen”, päättävät Järvinen ja Heikura.

Lue seuraavaksi