Uutiset

Työkoneet

Dynaset KPL -kadunpesulaite Bobcatin viralliseksi lisälaitteeksi

Bobcat, johtava liukuohjattujen pienkuormaajien valmistaja, nosti Dynaset lisälaitteen brändinsä alle viralliseen lisävarusteluetteloonsa. Yhteistyö Dynasetin kanssa koskee tällä hetkellä kolmea KPL‐mallia, jotka ovat S, M ja L. Lisäksi L‐version KPL:stä on saatavilla kahta pumpputyyppiä, jotka ovat HPW220 ja HPW250. Mahdollisuus tehdä desinfiointia oli tärkeässä roolissa yhteistyön alkuun saattamisessa.

Mallit, joita Bobcat tarjoaa, on räätälöity juuri heidän käyttäjiensä ja koneidensa tarpeisiin. Ehkä näkyvin muutos, joka näkyy kuvissakin, on väri. Siinä missä normaali KPL‐yksikkö on sininen, on Bobcatin versio musta. Heidän versiossaan on myös erityinen ohjainlaite (ACD Attachment Control Device), jonka avulla Bobcat‐kuormaajan ohjainlaitteet tunnistavat kytketyn laitteen ja tekee tarvittavat säädöt koneen toimintaan.

Myös hydrauliliittimet poikkeavat standardimallistosta ja tässä versiossa on Bobcatin patentoitu Bob‐Tach Attachment Mounting SystemTM. Näiden muutosten ansiosta KPL-kadunpesulaite ja Bobcat‐pienkuormaaja muodostavat täydellisen parin. Odotukset kummassakin yhtiössä ovat korkealla, vaikka yhteistyö on vasta alussa.

”Odotukseni ovat todella korkealla. Kyseessä on lisälaite, joka on täysin yhteensopiva Bobcat‐ kuormaajien kanssa, jotta täyttäisimme kaikki asiakkaidemme vaatimukset kadun pesu, sanitaatio‐ ja desinfiointikäytössä, julkisten tilojen kalusteiden pesussa, hiekkapuhallus ja jopa graffitinpoistossa. Uskon Bobcatin asiakkaiden hyötyvän tästä yhteistyöstä ja ymmärtävän Bobcatin olevan aina avoin löytämään uusia innovaatioita ja tuomaan uusia tuotteita markkinoille”, kertoo tuotepäällikkö Daniele Paciotti (Doosan Bobcatin Euroopan, Keski‐idän ja Afrikan (EMEA)).

”Tuotteen erityisversio on nyt valmis ja henkilökohtaisesti odotan täyden mittakaavan tuotantoa ja toimituksia. Lisänä tähän haluamme kehittää yhteistyötämme tulevaisuudessa”, kertoo Dynasetin aluemyyntipäällikkö ja tämän projektin vetäjä Henri Hypén.

Tämä on ihka ensimmäinen Bobcat-versio Dynaset KPL -kadunpesulaitteesta. Projektin vetäjä ja aluemyyntipäällikkö Henri Hypén veti tuotteen räätälöintiprojektia, jotta tuote saatiin vastaamaan Bobcatin asiakkaiden tarpeita.

Räätälöinnin rooli

Räätälöinti näyttelee suurta roolia tässä yhteistyössä ja Dynasetille onkin tärkeää tarjota juuri sellainen tuote, mitä valmistaja‐asiakas ja heidän asiakkaansa kaipaavat. Räätälöinnin tekevät Dynasetin omat suunnittelijat ja insinöörit, joten Dynaset voi tehdä myös isompia muutoksia standardimalliin räätälöinnin yhteydessä. Dynasetin suunnitteluosasto tekee tarvittavat muutokset alkuperäiseen tuotteeseen ja luovat uuden version valmistajan tarpeiden perusteella.

”Räätälöintiprosessi alkoi tarvekartoituksella. Tässä vaiheessa mahdollisuus desinfiointiin nousi esille, mikä määritteli käytännössä koko räätälöintiprosessin. Sen avulla pystyimme valitsemaan ne KPL‐mallit, jotka otetaan yhteistyön lähtökohdaksi. Räätälöintiprosessi eteni monien tapaamisten ja keskusteluiden kautta ja monien muutosten jälkeen uusi versio KPL Kadunpesulaitteesta oli valmis julkaistavaksi”, muistelee Hypén.

Räätälöintiprosessi otti muutaman kuukauden, mutta Daniele Paciotti Bobcatilta on lopputulokseen tyytyväinen.
”Meidän yhteinen polkumme on vasta alkanut ja voin sanoa olevamme täysin tyytyväisiä yhteistyöhömme. Meillä on kuitenkin pitkä polku edessä, jotta täydellinen ”Bobcatisaatio‐prosessi” saadaan valmiiksi. Ei pidä myöskään unohtaa, että tämä on ensimmäinen liukuohjattujen kuormaajien valmistajan ja Dynasetin välisiä sopimuksia, joten odotukseni ovat korkeita ja vaativia. Tulevaisuudessa näen Bobcatin ja Dynasetin ajavan tätä markkinaa eteenpäin yhteistyömme tuloksena”, Paciotti summaa.

Saatavilla nyt

Uusi Bobcat‐lisälaite on nyt saatavilla edellä mainituin modifikaatioin. Entä minkälaista palautetta Bobcat on saanut uudesta lisälaitteesta?
”Ensimmäisessä kuudessa viikossa ovat asiakkaamme tilanneet kaksikymmentä laitetta, joista kymmenen on toimitettu loppukäyttäjille. Käyttäjät ovat olleet täysin tyytyväisiä, erityisesti kadunpesuun ja sanitaatioon. Hiekkapuhalluslaitteen avulla laitetta jo on käytetty graffitinpoistoon Doosan Bobcatin EMEAn konttorin
kotikaupungissa, Dobriksessa Tšekissä. Odotamme innolla lisää asiakaspalautetta, vaikkakaan meillä ei ole minkäänlaisia epäilyksiä yhteistyömme sujuvuudesta”, Paciotti avaa.

Yhteistyö on ollut myös yksi keskusteluaiheista Dynasetin toimistolla ja tulevaisuus näyttää valoisalta.
”Toivomme, että voimme syventää yhteistyötämme Bobcatin kanssa Dynaset-lisävarusteisiin. Esimerkiksi hiekkapuhallluslaitteisto onkin lisävarusteista jo Bobcatilta saatavilla. Olisikin hienoa laajentaa yhteistyötä myös muihin Dynaset‐tuotteisiin”, Hypén alleviivaa.

”Bobcatin ja Dynasetin tulevaisuus on hyvin valoisa. Bobcat on vahva eläin ja meidän tavoitteemme on jatkaa ketterien ja monipuolisten tuotteiden tuomista markkinoille. Tähän Dynaset on täydellinen kumppani”, Paciotti summaa.

Räätälöintimahdollisuuden avulla loppukäyttäjät saavat sellaisia muutoksia lisälaitteisiin, joita tietty kone vaatii. Tällainen laajempi räätälöinti tarkoittaa sitä, että tarvittavat muutokset ovat tietyssä versiossa vakiona ja yhteensopivuus näin ollen täydellinen sellaisenaan. Samalla valmistajat, jotka tuntevat erityisen hyvin loppukäyttäjänsä, saavat halutessaan tuotteeseen sellaisia muutoksia, jotka auttavat juuri heidän koneidensa loppukäyttäjiä.

”Kaikenlaiset räätälöinti‐ideat ovat tervetulleita ja mielellämme lisäämme tietyn valmistajan koneiden loppukäyttäjien tarpeiden mukaisia ominaisuuksia laitteisiimme”, Hypén lopettaa.

Lue myös: Bobcatilta uusi lisälaite asfaltin ja massan levitykseen ja Made in Finland -konekiertue syys-lokakuussa.

Lue seuraavaksi