Uutiset

Työkoneet

Bobcatilta uusi lisälaite asfaltin ja massan levitykseen

Tierakennuksen ja -kunnossapidon laitteiden vaatimukset kasvavat koko ajan niin Euroopassa, Lähi-Idässä kuin Afrikassa (EMEA-alueella). Bobcat on laajentanut tierakennustuotteidensa valikoimaa esittelemällä uuden lisälaitteen asfaltin ja massan levitykseen.

Uusi levitin soveltuu käytettäväksi kaikissa liukuohjatuissa kuormaajissa välillä S450-S850H, telakuormaajissa T450, T590/H, T650/H, T770/H ja T870/H sekä nelipyöräohjatussa A770/H-kuormaajassa.

Levitin on suunniteltu asfaltin ja muun massan levitykseen, esimerkiksi jalkakäytävien pohjien tekoon, teiden levennyksiin ja korjauksiin, ojien täyttöön jne. Lisälaitteen sivusiirron myötä asfaltin levitys onnistuu koneen sivulle ilman, että koneella tarvitsisi ajaa vastalevitetyn massa päältä. Näin varmistetaan hyvä työn jälki.

Laite on helppokäyttöinen. Yksinkertainen rakenne tekee myös puhdistamisesta sekä kunnossapidosta helppoa. Näin kone on aina valmiina työhön. Keveytensä johdosta levitin on helposti siirrettävissä työmaalta toiselle.


Uuden asfaltin ja massan levittimen ominaisuudet:

  • Helppo käyttö
  • Levitettävän massakerroksen paksuuden manuaalinen säätö (0-100 mm)
  • Kompakti rakenne helpottaa kuljetusta
  • Hydraulinen sivusiirto, säädettävät sivuohjaimet ohjaavat levitettävää massaa
  • Massan levitys onnistuu myös koneen sivulle, jolloin koneella ei tarvitse ajaa juuri levitetyn massan yli
  • Lukittava kallistus (0-5º) kalteville alustoille
  • Lisävarusteena kolmas levityssiipi (kuvissa) erikoiskohteisiinLevitin painaa 675 kilogrammaa. Vakio levitysleveys on 1 900 millimetriä. Lisävarusteena on saatavana 1 960 millimetriä levittävä malli. Bobcatin kuormaajalla käytettynä päästään valmistajan mukaan 50–120 metrin minuuttilevitysmatkaan. Hydrauliikkaöljyn tuottoa tarvitaan 45 litraa minuutissa 250 baarin paineella.
Bobcatin uusi asfaltin ja massan levitin täydentää valmistajan tienhoitoon tarkoitettujen lisälaitteiden valikoimaa. Tarjolla on jyrsimiä, pyörösahoja, tiehöyliä, kaivulaitteita ja harjoja. Monipuolinen lisälaitevalikoima mahdollistaa tehokkaan työskentelyn ja pitää kustannukset kurissa.


Lue myös: ConExpo 2020: Bobcatit akuilla


Lue seuraavaksi