Uutiset

Työkoneet

Doosan Quarry Days – Koeajoja laajalla rintamalla

Euroopalaisille asiakkaille tarkoitetut Doosan Quarry Days -päivät pidettiin syyskuun puolivälissä. Paikka oli Belice-niminen louhos Tšekissä, lähellä Prahaa. Koeajoja varten oli tarjolla laaja kattaus Doosaneita, joukossa myös ensi kertaa esillä olleita malleja. Muun muassa uutta Stage V-mallia DX300LC-7 pääsi kokeilemaan oikeassa työympäristössä. Jo Baumassa esitellyistä minikaivukoneista esillä oli useampi malli.

Doosanin tela- ja pyöräalustaisiin kaivukoneisiin painoluokissa 14-30 tonnia voi nyt liittää jo tehtaalla asiakkaan toiveiden mukaan joko Leican, Xsiten tai Trimblenkin koneohjausjärjestelmät. Niin ikään kallistuvat kauhanpyörittäjät voi saada tehdasasenteisina ja valita voi Engconin tai Steelwristin.

Doosanin tapahtuma on osallistujien keskuudessa varsin pidetty, sillä vapaa koeajomahdollisuus antaa hienot eväät tutustua koneisiin tarkemmin. Doosanin tuotespesialistit ovat koko ajan läsnä neuvomassa ja antamassa tarvittaessa lisäinformaatiota.

”Me Doosanilla odotamme tästä vuodesta erittäin menestyksellistä ja myynti tulee kasvamaan jälleen. Täällä tapahtumassa noin 400 asiakasta voi viikon aikana päättää tulevista hankinnoistaan tutustumalla koneisiin”, kertoi Doosan Infracore Europen toimitusjohtaja Charlie Park.

”Tällainen tapahtuma on jälleenmyyjiemme ja asiakkaittemme yhteinen kohtaaminen. Tapahtuma vahvistaa suhteita asiakkaisiimme.”

Doosan DX300LC-7 on 30 tonnin malli ja ensimmäinen Stage V-päästörajat alittava 7-sarjalainen. Moottoripeiton alta löytyy Doosanin DL08 -dieselmoottori teholukemalla 202 kilowattia. Pakokaasujen takaisinkierrätystä (EGR) ei tarvita. Päästöjä rajoitetaan DOC/DPF+SCR -teknologiolla, mikä tarkoittaa partikkelisuodatinta ja AdBlueta.

Niin ikään uusinta päästöviidakkoa raivaa Stage V -yhteensopiva Doosan DA30-7 dumpperi. Sen kapasitetti on 28 tonnia ja voimanlähteenä on Scanian yhdeksän litran diesel (276 kW).Ohjaamo on uusi ja esimerkiksi mittaristot ja panelit on uusittu. Myös kulun sisään ja ulos luvataan olevan helpompaa uusien nousukahvojen ansiosta.

Uusi, noin 25 tonnia painava materiaalikone DX250WMH-5 pohjautuu pyöräalustaiseen perusmalliin DX210W-5. Koneessa on tukijalat molemmissa päissä. Ohjaamo nousee ja laskee hydraulisesti. Voimanlähteenä on kuusisylinterinen Doosan DL06PA (129,4 kW).

Lue myös: Bauma 2019: Doosanin ensimmäinen 7-sarjalainen

Lue seuraavaksi