Uutiset

Työkoneet

Cramon toimintakeskus lähes valmis Oulun Takalaanilassa

Cramon uusi monipuolinen toimintakeskus otetaan käyttöön marraskuun alussa Oulun Takalaanilassa. Keskus palvelee Oulun ja Pohjois-Suomen asiakkaita ja on osa Cramon kasvavaa toimintakeskusverkostoa. Uusissa tiloissa rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokraustoiminta ja huolto nopeutuvat. Asioinnin helppoutta lisää keskeinen sijainti hyvien liikenneyhteyksien tuntumassa.


Kuvateksti yläkuva: Cramon aluepäällikkö Mikko Kurttila (oik.) ja myyntipäällikkö Nico Schönberg lähes valmiin Oulun toimintakeskuksen pihalla.


Cramolla kiinteistöt ovat osa laadukasta ja kustannustehokasta toimintaa, jossa toimipisteiden sijainnit on mietitty maantieteellisesti koko maan ja paikallisen tarpeen mukaan. Ensimmäisenä valmistui keväällä Vantaan Åbyn toimintakeskus, jossa on myös pääosa yrityksen hallinnosta. Nyt on vuorossa Oulun ja Pohjois-Suomen palveluja keskittävän toimintakeskuksen käyttöönotto. Cramon kiinteistöjohtaja Aarno Heikkilä kertoo, että Jyväskylän ja Keski-Suomen toimintakeskuksen suunnittelu on aloitettu. Tavoitteena on toimia Jyväskylän uusissa tiloissa viimeistään keväällä 2023.

Aarno Heikkilä

”Toteutamme yhdessä henkilöstön kanssa valoisia ja viihtyisiä toimitiloja, joissa myös asiakkaiden on helppo asioida. Strategisen suunnittelun avulla saamme myös huomattavia säästöjä kiinteistönhuolto- ja kunnossapitotöihin”, Aarno Heikkilä toteaa.

Hyvä sijainti helpottaa asiointia

Cramon Takalaanilan toimintakeskuksessa yhdistyvät Ruskon ja Vasaraperän vuokraamojen toiminta. Kaluston keskittäminen yhteen paikkaan tuo valikoiman paremmin asiakkaiden saataville. Uusissa tiloissa myös huoltotoimintaa voidaan tehostaa. Pohjois-Suomen aluepäällikkö Mikko Kurttila toteaa, että jatkossa Oulusta voidaan toimittaa myös työmaatiloja aikaisempaa paremmin, kun niiden varastointi ja kunnossapito saadaan samaan osoitteeseen Takalaanilantie 11.   

”Asiakkaat toivovat avaimet käteen -kokonaispalvelua. Valikoiman monipuolistuminen lisää myös työmaatilojen ja rakennustyömaille suunnattujen asennustöiden, kuten työmaa-aikaisen sähköistyksen ja lämmityksen palvelujen, sekä olosuhdehallinnan tarjontaamme Pohjois-Suomessa”, Mikko Kurttila sanoo.

Oulun toimintakeskus on noussut logistisesti hyvälle paikalle valtaväylien tuntumaan. Kurttila on saanut asiakkailtakin palautetta siitä, että paikka on hyvin valittu.

Pohjois-Suomen toiminta kasvussa

”Nykyinen henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan uuteen paikkaan. Muuton myötä meillä on tarkoitus kasvattaa entisestään toimintaamme Pohjois-Suomessa. Nyt Cramo työllistää Oulussa noin 30 työntekijää”, Mikko Kurttila toteaa.

Toimintakeskuksen suunnittelussa on ollut henkilöstö mukana, ja väki odottaakin innoissaan muuttoa. Cramo vastaanottaa keskuksen syyskuun loppupuolella kalustamista, muuttoa, laiteasennuksia ja tavaroiden paikalleen panoa varten. Loka- ja marraskuu on varattu muutolle. Vuokraamon ovet avautuvat 1. marraskuuta ja muut toiminnot myöhemmin.

”Oulun toimintakeskus sijaitsee noin kolmen hehtaarin tontilla. Rakennuksen tilavuus on 22 730 kuutiometriä. Lisäksi on kaksi kylmäkatosta, joiden yhteistilavuus on 11 430 kuutiometriä. Projektin KVR-neuvottelut käynnistettiin vuoden 2019 joulukuussa, kun tonttivaraus oli tehty. Rakentaminen alkoi vuoden 2020 viimeisinä päivinä. Rakentaminen on edennyt sujuvasti ja sovitussa aikataulussa”, Aarno Heikkilä kertoo.

Mikko Kurttila toteaa, että Pohjois-Suomessa on kova kilpailutilanne ja uusia toimijoita on tullut lisää.

”Olemme innoissamme, kun saamme jatkossa palvella asiakkaitamme nykyistäkin paremmin. Uusi toimintakeskus voimistaa ennestään vahvaa asemaamme ja auttaa meitä kasvamaan”, Mikko Kurttila miettii.

Lue seuraavaksi